Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šef reformista

Čačić: Moramo zatražiti opozivanje arbitražnog postupka

Radmir Čačić,reformisti
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
22.07.2015.
u 19:17

Nažalost, prema izvještavanju medija o čemu postoje i materijalni dokazi, očito je da je bilo neetičnih postupanja prema arbitrima, tvrdi Čačić

 - Hrvatska je u sporu oko Savudrijske vale (Piranskog zaljeva) imala pravno neupitno bolju poziciju od Slovenije i svoje bi nacionalne interese i zaštitu u suvereniteta u pravnom postupku zacijelo obranila. Slovenija je, svjesna svoje pravno loše pozicije, a koristeći poziciju članice EU, inzistirala da se, kao jedan od uvjeta ulaska Hrvatske u EU, Hrvatsku prisili na arbitražni postupak. Za razliku od redovne sudske pravne procedure, arbitraža u puno većoj mjeri pretpostavlja poštivanje najviših etičkih standarda, kao i potpunu nepristranost i neovisnost arbitara. I upravo zbog toga što arbitraža traži visoku etičnosti svih sudionika u postupku, ne bi smjelo biti nikakve neprimjerene komunikacije između arbitara i jedne stranke u postupku, poručio je danas Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke - Reformisti.

 - Nažalost, prema izvještavanju medija o čemu postoje i materijalni dokazi, očito je da je bilo neetičnih postupanja prema arbitrima koji su na to pristali i time se sami diskvalificirali za vođenje arbitražnog postupka. Neprimjereno lobiranje sa slovenske strane ruši sam smisao vođenja arbitražnog postupka - istaknuo je Čačić i pozvao predsjednicu Republike Hrvatske, Vladu i Sabor RH da se hitno i aktivno uključe u ovaj proces, zatraže opozivanje arbitražnog postupka te pokrenu redovni pravni postupak za rješavanje pitanja razgraničenja sa Slovenijom.

>> EKSKLUZIVNO Donosimo audiosnimku razgovora arbitra i slovenske predstavnice! Poslušajte!

>> Vesna Pusić: To bi bilo apsolutno šokantno i neprihvatljivo za Hrvatsku

Komentara 9

KR
krmnazabrana
21:41 22.07.2015.

Nema ga jer bi morao odgovoriti na pitanje Pelješkog mosta. On je bio glavni nakon prošlih izbora, te rekao, da je most imbecilna ideja HDZ-a.

BU
Bulaba
20:58 22.07.2015.

Radimire, ajde odi u Sloveniju i zgazi ih sve.

Avatar Piktor-
Piktor-
21:37 22.07.2015.

Ubojica sa svrsenim tecajem golfa trazi pravdu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije