Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS Narodnjaci gaje nade za svojeg kandidata u Zagrebu

Čačić ima šanse ako birače animira u prvom krugu

VL
Autor
Jasmina Popović
11.09.2008.
u 18:37

Da bi krenuo u utrku za zagrebačkog gradonačelnika, Radimir Čačić morao bi imati jasne potvrde u anketama da u drugom krugu može pobijedti Milana Bandića.
Jasnih pokazatelja još nema, ali kako tvrde analitičari Hrvatske narodne stranke, u ozbiljnoj utrci bi se, prema njihovim anketama, mogli naći samo Bandić i Čačić, a prednost koju ima Bandić ne čini im se nedostižnom.

 Ključno je animirati građane za izlazak na izbore u prvom krugu, a u drugom je to i tako jedan navijački odnos gdje svatko odlučuje podržati svog favorita. Naše zadnje ankete pokazuju da je petina građana još uvijek neopredijeljena i njih bi trebalo dobiti da izađu na izbore. Potpora Bandiću nije kakva je nekada bila i to bi se moglo iskoristiti to prije što i unutar SDP-a postoji struja koja bi prije dala glas Čačiću nego Bandiću  kažu u HNS-u.
Čačića međutim muči treća izborna jedinica.

 On je tamo oslonac svim ljudima u stranci, oni su navikli da se nađu iza njegovih leđa i da na tome realiziraju rezultate. Sada su mnogi uplašeni da bi, prebaci li se on u utrku za Zagreb, mogli izgorjeti u trećoj izbornoj jedinici koja ne pokriva samo Čakovec i Varaždin, kao jaka uporišta HNS-a, nego i Zagorje oko kojeg se treba potruditi.

Ne uspije li Čačić u Zagrebu, a mi postignemo lošiji rezultat nego što očekujemo, onda smo svuda na gubitku. Zagreb je rizik zbog kojeg bi mogao ispaštati cijeli HNS - kažu varaždinski haenesovci.
I upravo zato se Čačić još uvijek lomi te će do početka studenoga i zadnjih internih anketa čekati s konačnom odlukom.

Očito je procijenio da je dobro da se njegovi ime vrti i da i na taj način bude prisutan u javnosti, a tek ako bude siguran da ima dobre šanse smijeniti Bandića na vlasti, planira prionuti ozbiljnoj utrci.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije