Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicija bez vođe

Čačić i Josipović potpisali sporazum, nazvali se Uspješna Hrvatska

ivo josipović radimir čačić uspješna hrvatska
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/12
18.08.2015.
u 10:33

Na pitanje novinara što je u tom smislu s gradonačelnikom Milanom Bandićem s kojim je još nedavno roštiljao na Jarunu i najavljivao koaliciju, Čačić je rekao da više nemaju nikakve kontakte s Bandićem

Danas su predsjednici stranaka Naprijed Hrvatska i Narodna stranka – Reformisti, Ivo Josipović i Radimir Čačić potpisali sporazum, a koaliciju s kojom će izaći na parlamentarne izbore nazvali su Uspješna Hrvatska. Vjerujemo kako bi preduhitrili novinare tko će od njih dvoje biti vođa, na samom uvodu konferencije za medije naznačeno je da koalicija neće imati vođu.

Čačić i Josipović nadaju se kako će u svoju koaliciju privući još neke stranke, prije svega regionalne, među kojima je IDS, neku od nacionalnih umirovljeničkih stranaka, ali i kako kažu, ugledne i sposobne pojedince, konkretno bivšu premijerku Jadranku Kosor i bivšeg ministra financija Slavka Linića.

Na pitanje novinara što je u tom smislu s gradonačelnikom Milanom Bandićem s kojim je još nedavno roštiljao na Jarunu i najavljivao koaliciju, Čačić je rekao da više nemaju nikakve kontakte s Bandićem.

"Koalicija bez vođe" biračima je obećala povećanje zaposlenosti od 10 posto i povećanje domaćih i stranih investicija za 30 posto. Osim toga, najavili su velike promjene u ustroju državne uprave, odnosno snažnu decentralizaciju i regionalizaciju te reformu pravosuđa. Josipović je garantirao da, ako oni budu u prilici to provesti, trajanje sudskih postupaka smanjit će na najviše dvije godine.

Od konkretnih stvari Čačić je spomenuo dvije stvari. Rekao je da Hrvatska treba iskoristiti svoj mediteranski položaj i učiniti sve kako bi postala atraktivna za život umirovljenicima iz Europske unije, ali i kako treba drastično smanjiti porez od 40 posto s kojim mi, kako kaže Čačić, sada udaramo po našim gastarbajterima, odnosno po njihovim penzijama kada se vrate u Hrvatsku, a time im de facto zabranjujemo povratak u domovinu. 

>> Radimir Čačić: Josipović je umjetnost, a ja obrt!

Komentara 91

NA
navijeke
10:48 18.08.2015.

Pat i Mat planiraju vođenje države. Ostanite vi dečki u 'A je to' i činite što vas je volja, Hrvatskoj ste nanijeli i previše štete.

FO
ForeignLegion1987
10:52 18.08.2015.

majko bozjaaa,,,udrusili su se lopovi i ubice katastrofa za hrvatsku parazit do parazita...kako imaju ,,obraza ,,,da se pojavljuju pa josipovic je sa milanovicem udaljio hrvatsku 2 svetslone godine od europe ,,,ovaj drugi na sliki ,,,kud je ubica jos je i manipulator idite u varazdin i pitajte koliko je familija ekonomski zamotao u crno...a to sada misli prosiriti,,,zaustavi to narode izbacite ih iz buduce vlade i sabora jer hrvatska tone,,,a ovi ce je pokopati jos vise

DU
Deleted user
10:50 18.08.2015.

...konačno našla krpa zakrpu, a bit će ih još, a njihovo obečanje je za ludog radovanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije