Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peglanje imidža

Čačić HR-u plaća 115.000 kn, a ima emisije i na lokalnim TV postajama

radimir čačić
Goran Stanzl/Pixsell
18.05.2012.
u 07:43

HNS je nedavno angažirao PR agenciju Premisu, Čačić plaća našim novcem emisije za samopromociju, a ima i osobnu PR-ovku

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić nema svoje plaćene emisije samo na Hrvatskom radiju, o čemu je Večernji list pisao u četvrtak, nego i na lokalnim televizijskim i privatnim radiopostajama.

Nakon što smo objavili tekst da Čačić novcem Ministarstva gospodarstva plaća emisije pod pokroviteljstvom na Hrvatskom radiju kako bi sebe promovirao i da je kazao kako nitko nije primijetio da je cijena vode pojeftinila 15 posto, redakcija VL-a zatrpana je reakcijama čitatelja koji nisu primijetili da je voda jeftinija. Čitatelji su nam javili i da su iste takve Čačićeve emisije vidjeli na privatnim televizijskim stanicama.

S HRT-a su nam, pak, kazali da je vrijednost ugovora s Ministarstvom gospodarstva za emisiju pod pokroviteljstvom na HR-u 115.152 kune plus PDV te da je ugovor potpisan 1. svibnja i traje do 31. prosinca 2012. No Čačić za svoje emisije u kojima se uglavnom obračunava s medijima izdvaja iz proračuna ministarstva puno više jer se emisije takvog tipa emitiraju i na drugim elektroničkim medijima. Čačić je imao slične emisije i kad je bio ministar u Račanovoj vladi u kojima je također veličao svoje uspjehe i obračunavao se s neistomišljenicima.

U četvrtak je pak pravdao te plaćene emisije time da ima obvezu obavještavati javnost o svom radu. A Čačić je očito krenuo u medijsku ofenzivu i “peglanje” svog imidža koji nije nimalo lijep u javnosti. Pa je tako HNS nedavno angažirao PR agenciju Premisu, Čačić je počeo plaćati emisije novcem poreznih obveznika u kojima promovira sam sebe, a već odavno kao osobni PR ima Ankicu Mamić iz agencije IM&C.

Komentara 120

DU
Deleted user
07:53 18.05.2012.

Zato štibra buzdovandžija Linić otima puku preko višeg PDV-a da bi Čačić mogao trckati novac uokolo i divaniti sveudilj o gospodarskom rastu. Jest, kad Čačić poštela gospodarstvo - Južna Koreja će nam ostati za leđima i nema toga što se u RH neće proizvoditi, od TV do brodova. Tip je operiran od skromnosti u mlađim danima i sebe vidi kao ravnatelja Mliječne staze, a PR će mu valjda pomoći da se i te pozicije dočepa. Ravnatelj u smislu - poravnati, dakako... Bio bi naporan i kao pacijent na psihijatrijskom odjelu, onako umišljen do besvijesti! Kao što reče Vesna Pusić, HNS su prvenstveno super kvalitetni ljudi. Tko tamo vidi čovjeka!? Nek ide odmah na CT...

CR
cro@rmy
08:44 18.05.2012.

Nisam brojao,dali je zlo doseglo svoju kvotu plan 21 ?

PA
paco1
21:54 18.05.2012.

Čačić je toliko ****o love da može imat bar 10 tv postaja nekase na njima reklamira 24h dnevno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije