Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trenutak istine

Čačić: 1. listopada objavit ćemo rezultate uprava državnih tvrtki

'12.07.2012., Zagreb - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Cacic na zavrsnoj svecanosti twinning projekta Razvoj sustava procjene ucinaka propisa, financiranog u sklopu Programa
'Davor Puklavec/PIXSELL'
10.08.2012.
u 16:10

HEP najbolji u ispunjavanju ciljeva vezanih uz pokretanje investicija, a naviše podbacio HŽ

Čak 45 ponuda stiglo je na poziv za iskazivanje interesa za gradnju novog bloka TE Plomin, najavio je danas prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić i naglasio kako je među zainteresiranima i i njemački RWE što znači, kaže, da su izjave vođa Zelene akcije o tome kako RWE nije zainteresiran, dezinformacije.

Među 45 ponuđača desetak je i više najvećih svjetskih tvrtki iz Njemačke, Francuske, Italije, Koreje i drugih zemalja, ističe Čačić, a i slovensko ministarstvo poljoprivrede i okoliša pozitivno ocjenjuju projekt rekonstrukcije elektrane. Kako bi javnost uvjerio u ispravnost svojih odluka oko Plomina, Čačić je pokazao i mišljenje slovenskog Zavoda za zdravstvenu zaštitu prema kojem je namjeravani zahvat prihvatljiv sa stajališta zdravstvene zaštite.

Prvi potpredsjednik Vlade također je najavio kako će 1. listopada objaviti koje su državne tvrtke ispunile zadane ciljeve vezane uz pokretanje investicija. Zasad je, kaže, najbolji HEP, a najviše su podbacile Hrvatske željeznice (HŽ).

U prvih šest mjeseci javna poduzeća zabilježila su gubitak veći od 600 milijuna kuna, i to bez HAC-a i Hrvatskih cesta jer u njihovim financijskim izvješćima nije vidljivo jesu li prvo polugodište završili u plusu ili minusu. Čačić je naglasio kako je zadatak Vlade da tu situaciju do kraja godine promjeni. Prva tri mjeseca, kaže, stare uprave nisu radile ništa, a novima je trebalo vremena da pokrenu stvari.

Najveći gubitaši u prvih šest mjeseci su HEP (- 315 milijuna kuna), HŽ (-174 milijuna kuna) i Autocesta Rijeka - Zagreb (-152,2 milijuna kuna).

Komentara 7

OF
ofaj
16:29 10.08.2012.

bog nas sačuvaj čačića i njegovog gospodarstva guro auto ceste ,a sada su neisplative .gura rwe i loš ugljen.uništio perspektivu ,a sada gura obnovu fasada bez stiropora.ma dosta smo imali sanadera.a sada PP.a ovaj milanović vodi vladu ko pionirsku organiizaciju u pučkoj školi..pali bbu ko zrele kruške,nek si pogledaju hdz.a bajić bu došel na red.

ST
stefj
16:54 10.08.2012.

Hm, HEP je najbolji za investicije, a ima ukupno jednu pripremljenu i jednu na pola... Kako su tek onda ostali. A još k tome, HEP najveći gubitaš, čak je uspio preteći i HŽ... Ajoj.

VE
velikazmija
16:26 10.08.2012.

što ovaj priča slovenci nas podupiru a prijete nam nepotpisivanjem --ratifikacijom ne ratificiranom razumite li vi čačića ja ne --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije