Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREZNA REFORMA

BUZ: Superhik Milanović uzeo je novac siromašnima

Milivoj Špika
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
11.09.2014.
u 10:00

Iz BUZ-a upozoravaju da se umirovljenicima nije, kao zaposlenima, korigirao neoporezivi dio mirovina

Iz Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) napali su odluku Vlade o snižavanju stope poreza na plaće te premijera Zorana Milanovića nazvali Superhikom po liku iz stripa "Alan Ford" koji otima siromašnima da bi dao bogatima. Tvrde da porezna reforma gotovo ništa ne pomaže najugroženijima, dok onima koji dobro zarađuju daje 13. plaću, a koristi i "uvoznom lobiju".

"Po najavljenom smanjenju poreza će oni koji rade u na primjer trgovačkim centrima dobiti na godišnjoj razini cca 300 – 700 kuna, naravno ako taj novac njihov poslodavac (privatnik uglavnom) ne stavi u vlastiti džep, usprkos Milanovićevoj 'molbi' da to ne učine. S druge pak strane oni s višim plaćama od 10 tisuća kuna (a najmanje ih je kod privatnog poslodavca) na godišnjoj će razini 'inkasirati' i do cca 11-12 tisuća kuna", navodi se u priopćenju BUZ-a koje potpisuje predsjednik Milivoj Špika.

Iz BUZ-a upozoravaju da se umirovljenicima nije, kao zaposlenima, korigirao neoporezivi dio mirovina pa tvrde da će po logici smanjenje poreza dovesti do podizanja cijena za komunalne usluge, vrtiće i slične usluge, zbog čega će onima s manjim prihodima nakon reforme biti još teže. U BUZ-u smatraju da bi Vlada nezaposlenima i umirovljenicima jednostavno trebala dati božićnicu od npr. tisuću kuna.

>> Izmjena poreza na dohodak ugrožava lokalne samouprave

>> Kako gradovima i općinama nadoknaditi gubitak od 2 milijarde kuna

Komentara 4

BS
bstrabi2
10:50 11.09.2014.

Ma šta sada kukate.Izabrali ste se štrik oko vrata.Sad je kasno.Dali ste HRVATSKU.DA VUKOVI VODE.Sad trpi kao i ja,a ja samo znam.Da za krive nisam glasovao.I zato se tješim.I nije mi je žao .Što HRVATSKU LJUBIM I VOLIM.....

Avatar petrolio
petrolio
10:13 11.09.2014.

SDP-HNS vlada sigurno nije socijalno osvještena, pogoduje krupnom kapitalu i smiješno je da u nazivu partije SDP i dalje ima "socijal"

DU
Deleted user
13:56 11.09.2014.

Vlada već cijelu godinu ne diže mirovine ( u ovoj godini nismo dobili ni lipe povećanja, pitam se zašto?) Neka nam ministar Mrsić obrazloži kada ćemo dobiti povećanje i koliko mjeseci zaostatka. Zaista ne znam ćemu postoje sve te strankenke umirovljenika, kada ništa ne postižu kod Vlade, ili čelnici tih stranaka imaju ionako visoke mirovine pa im se "fučka" za nas ostale. Plaće ipak rastu, a mirovine stagniraju. Premijeru, obrazloži zašto je to tako? U Sloveniji su umirovljenici s prosječnom mirovinom dobili tzv. K-15 oko 4.000 kuna (provjereno). Pa možda i mi za Božičnicu dobijemo barem 700kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije