Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na intervju

BUZ: 'Ovakav govor mržnje premijera Milanovića je presedan'

'14.04.2013., Zagreb - Dolazak premijera Zorana Milanovica na glasacko mjestu u Krajiskoj ulici za izbore za Europarlament.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
16.04.2013.
u 10:26

"Ako svemu tome dodamo da je riječ o predsjedniku najjače vladajuće stranke (SDP) i predsjedniku Vlade, onda se ozbiljno moramo zapitati kakvu to poruku želi poslati javnosti premijer RH."

Predsjednik BUZ-a Milivoj Špika oštro je osudio sinoćnje izjave premijera Zorana Milanovića u Dnevniku Nove TV.

– Svašta smo od premijera Zorana Milanovića do sada čuli, no da ovako otvoreno širi govor mržnje doista je presedan u hrvatskoj politici. Ono što je gospodin Zoran Milanović o kolegici Ruži Tomašić, predsjednici HSP-a dr. Ante Starčević i EU parlamentarki, izgovorio jučer u Dnevniku Nove TV Mislavu Bagi apsolutno je neprihvatljivo i predstavlja najniži oblik komunikacije nekoga tko se smatra ozbiljnim političarom. Ako svemu tome dodamo da je riječ o predsjedniku SDP-a, najjače vladajuće stranke, i predsjedniku Vlade, onda se ozbiljno moramo zapitati kakvu to poruku želi poslati javnosti premijer RH.

Špika smatra da je premijer "frustriran činjenicom što je upravo on sam, ne uspijevajući zatomiti svoju taštinu i ego, napravio besplatnu promidžbu gospođi Ruži Tomašić, predsjednici HSP-a dr. Ante Starčević, i time joj znatno olakšao ulazak u EU parlament te sada pokušava „popraviti štetu“ najprizemnijim uvredama nezapamćenim u političkom vokabularu jednog predsjednika Vlade".

Milanović je ovime zapravo pokazao da je u njegovu slučaju riječ o školskom primjeru neprihvatljiva iskazivanja tropofobije ili panofobije što u demokratskoj Hrvatskoj naprosto nije prihvatljivo.

– Očito je da već i sam Zoran Milanović shvaća kako se njegovoj vladavini polako, ali sigurno bliži kraj. Netko mu očito mora kazati da se u demokratskoj državi i izborni poraz smatra dijelom političkog života, života u kojem govor mržnje jest ono što nam u ni u kom slučaju ne treba – zaključuje Špika.

>>Milanović: Ruža Tomašić gora je od elementarne nepogode!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije