Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA INSTALACIJU

Butković komentirao postavljenje peterokrake u Rijeci te najavio: To vrijeme ide svom kraju

Foto: PIXSELL
21.09.2020.
u 12:30

Kako je rekao, on ne podržava takve kvaziumjetničke anakronizme.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković reagirao je na društvenim mrežama na postavljanje crvene peterokrake na neboderu u Rijeci. Kako je rekao, on ne podržava takve ''kvaziumjetničke anakronizme''. 

Status prenosimo u cijelosti. 

"Usprkos umjetničkim slobodama, ne podržavam ovakve kvazi umjetničke anakronizme koji simboliziraju kako i sam autor Nemanja Cvijanović (koji je bio na listi Radničke fronte u 8. izbornoj jedinici) kaže, “spomenik jednom vremenu koje je iza nas”. To vrijeme ide svome kraju, a konačni kraj će se dogoditi na lokalnim izborima u svibnju sljedeće godine!" napisao je Butković. 

Podsjećamo, na vrh Riječkog nebodera u sklopu EPK 2020. postavljena je skulptura umjetnika Nemanje Cvijanovića "Spomenik crvenoj Rijeci – samoobrambeni spomenik”, koja je izazvala burne reakcije u javnosti. Jučer je jedan dio građana izražavao svoje nezadovoljstvo ispred nebodera te su pjevali pjesmu ''Oj Hrvatska mati'' i uzvikivali ''Vukovar, Vukovar''.

VIDEO: Prosvjed u Rijeci, snimio: Damir Markuš

Komentara 104

TA
Talleyard
16:48 21.09.2020.

Petokraka je simbol zločinačke organizacije koja je počinila najviše i nagroznije zločine u čovječanstvu, a tako i u Hrvatskoj pod vodstvom jednog od najvećih zločinaca svijeta nakon rata pobijeno milijun Hrvata. Kosti i duše poubijanih vape za istinom. lustracijom a mi ko pizde dozvoljavamo ovakova sranja.

DU
Deleted user
13:20 21.09.2020.

"spomenik jednom vremenu".....'Umjetnička sloboda"..!...Dođeš lijepo do "spomenika" strgaš ga,potrgaš krakove...,kad dođu i pitaju za što si to napravio?...Pa...."Umjetnička sloboda"...želim dočarati s "umjetničke" strane raspad YU .....,pa raspala se....zar nije....to je samo "umjetnička sloboda".......

IM
Immanuell
12:37 21.09.2020.

Ta instalacija je čista provokacija. Nije istina da autor nije u koraku s vremenom pa nedovoljno razumije današnje prilike, to je namjerno izveo s crvenom petokrakom. Svaka čast palim partizanskim borcima, ali moglo se to i drukčije oblikovati kao spomen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije