Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najvažniji projekt

Butković i Dalipagić: Gradnja Pelješkog mosta je neupitna

Oleg Butković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
19.04.2016.
u 20:55

Butković i Delipagić su izjavili da je Pelješki most najvažniji infrastrukturni projekt za Hrvatsku, ali i da on ni na koji način neće ugroziti interese BiH.

Hrvatski ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković i zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić poručili su nakon sastanka u Sarajevu da je gradnja Pelješkog mosta neupitna.

Butković i Delipagić su izjavili da je Pelješki most najvažniji infrastrukturni projekt za Hrvatsku, ali i da on ni na koji način neće ugroziti interese BiH. Butković je kazao da će budući most osigurati pravo izlaska BiH na otvoreno more, a najavio je i kako će hrvatska vlada vjerojatno u lipnju donijeti odluku o prvoj fazi gradnje mosta kopno-Pelješac. Druga faza gradnje podrazumijeva pristupne ceste, a treća zaobilaznicu kod Stona. Delipagić je kazao da između dviju zemalja nema spora oko pelješkog mosta.

- Tu nema nikakvog konflikta. To je pitanje struke, a ne politike- poručio je Dalipagić dodajući da će Hrvatska projekt Pelješkog mosta izvesti sukladno pravilima struke i međunarodnim propisim. Predstavnici dviju Vlada razgovarali su jučer i o ubrzanju gradnje novog mosta na Savi kod Svilaja te o gradnji novog mosta kod Gradiške. Razgovarali su i o obnovi Unske pruge.

O svemu će tome biti riječi tijekom svibnja kada se očekuje zajednička sjednica hrvatske vlade i Vijeća ministara BiH, koja bi se trebala održati u Sarajevu

>>HDZ ubrzao početak projekata teških gotovo 300 milijuna eura

Komentara 7

DU
Deleted user
19:38 19.04.2016.

Pa de više gradite. Već je bivša HDZ vlada larmala oko toga, pa SDP - bi , ne bi, bi, ne bi, pa sad ovi šareni (kao oni Skitles bomboni) isto hoće, sad će, idemo, evo još malo, ma sigurnoo hoće... Dajte više radite a ne pričajte. Za novce kojima vas plaćamo, za te ogromne plaće i povlastice, mogli ste svi iz Sabora i Vlade raditi po tjedan dan pa bi se već nešto vidjelo. Bože dragi, samo meljete

AP
apolon
18:02 19.04.2016.

Samo naprijed ...gradjevinski sektor je vlak koji ce povuci ukupni rast B DPa.

CI
cincokapulicaf
20:48 19.04.2016.

Nadam se da je ovo istina kao i za Svilaj i za Gradišku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije