Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO O ČEMU...

Bush: 'Svijetu prijeti katastrofa ako talibani osvoje vlast u Afganistanu!'

Indija
AFP
31.10.2009.
u 17:48

Bivši američki predsjednik u posjetu Indiji nije izravno komentirao poteze svojeg nasljednika Baracka Obame, ali je istaknuo da bi ponovno osvajanje vlasti od strane talibana i al-Qaide prestavljalo 'ozbiljnu prijetnju'

U New Delhiju Bush mlađi je rado viđen gost, jer je tijekom svojeg mandata ukinuo zabranu trgovanja nuklearnim materijalom u civilne svrhe, koja je bila na snazi u SAD od prvog indijskog nuklearnog pokusa 1974.

U prijateljskom posjetu je donedavni američki predsjednik najavio i da će lobirati da Indija dobije mjesto u Vijeću sigurnosti UN, a posebno se osvrnuo na situaciju u Afganistanu, gdje je pored izborne kontroverze upravo istekao najsmrtnosniji mjesec za pripadnike američkih i međunarodnih postrojbi još od invazije 2001., koju je upravo Bush pokrenuo da zbaci talibansku vlast:

- Misija u Afganistanu bila je duga i teška i skupa, ali vjerujem da je neophodna za stabilnost i mir. Ako bismo dopustili talibanima i al-Qaidi i njihovim ekstremističkim saveznicima da ponovno preuzmu Afganistan, oni bi dobili sigurno utočište a afganistanski narod, naročito afganistanske žene, suočili bi se s povratkom brutalne tiranije. Cijela regija i svijet bili bi suočeni s ozbiljnom prijetnjom.

Komentara 31

GA
garincha
20:12 31.10.2009.

Tvoj mandat je bio istinska katastrofa za cijeli svijet!Da je imalo pravde trebao bi da visis zajedno sa svojim jastrebovima Rumsfeldom i Cejnijem!Odlazi na smece povijesti,bolje nisi ni zasluzio...

OB
-obrisani-
20:25 31.10.2009.

BUSH je bio najveća sramota za ameriku u zadnjih sto godina,unazadio je ameriku i svojim mnogim građanima ukinuo prava jednom riječju -Diktator!

DU
Deleted user
20:04 31.10.2009.

Jedini problem u tom djelu svjeta je Amerika i njeni interesi da besplatno crpi naftu jer da je moraju plačati onda barel nafte u Americi nebi bio tako jeftin i amerikanac na bezinskoj ga nebi plačao par dolara i njihovo gospodarstvo ne bi bilo konkurentno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije