Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
34 ozlijeđeno

Bus sletio s autoceste: 'Stravična slika, mladi su bili u šoku'

autobus Kutina (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/14
18.12.2012.
u 07:20

Iza autobusa ostao je stotinjak metara dug trag kretanja po zemlji, van kolnika autoceste, nakon čega se vozilo prevrnulo na bok. Kolnik je bio mokar, a sumnja se da je vozač zaspao.

U utorak, tek 45 minuta nakon ponoći, na autocesti Bregana - Lipovac, između Repušnice i Kutine, dogodila se taška prometna nesreća. Autobus bosanskohercegovačkih registarskih oznaka tvrtke Teša-turs iz Laktaša, s 55 putnika, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin BiH, najprije je počeo voziti zaustavnim trakom, a zatim je sletio u odvodni kanal, gdje se prevrnuo na bočnu stranu.

U nesreći su ozlijeđene 34 osobe, uključujući i vozača, od kojih dvije teže. Kolima hitne pomoći iz Kutine, Popovače, Novske i Siska, ozlijeđeni su prevezeni u sisačku i novogradišku Opću bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć. Zbog izvlačenja ozlijeđenih iz prevrnutog vozila, vatrogasci DVD Stružec morali su rezati dio autobusa.

- Nakon dojave o nesreći nas troje smo s dva vozila izašli na intervenciju. Zatekli smo stravičan prizor, autobus se nalazio u kanalu u kojem je bilo 60 cm vode, mladi su u šoku hodali po toj vodi. Ušli smo u autobus koji je dijelom bio poplavljen i ugledali tri djevojke koje su bile prikliještene limom, izrezali smo za pola sata taj lim i izvukli ih, a ubrzo su nam se u intervenciji priključili i kolege iz DVD Popovača - kazao je voditelj intervencije Branko Tišljar.

Najviše ozlijeđenih su studenti iz susjedne države, koji su se vraćali s izleta u Graz.

- Na našoj hitnoj je pregledano 26 osoba, od kojih su 23 nakon intervencije puštene na kućnu njegu. Tri su osobe teže ozlijeđene, od kojih su dvije zadržane u našoj bolnici, a jedna je odvezena u Banja Luku. Jedna je pacijentica operirana zbog prijeloma nadlaktice, a druga je zadržana zbog dijagnostike i opservacije, jer ima ozljedu živca desne ruke. Pacijentice nisu životno ugrožene - rekao je kirurg sisačke Opće bolnice dr. Željko Feljan.

Budući da je očevidom ustanovljeno kako nije bilo kontakta s drugim vozilo, moguće je da je vozač ili izgubio nadzor ili je zbog umora zaspao. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava. Inače, autobus je prevozio studente Arhitektonsko-građevinskog fakulteta iz Banja Luke, koji su u Grazu boravili u organizaciji Međunarodnog udruženja studenata građevinarstva IACES i Centra za razvoj karijere iz Banja Luke.

 

Komentara 3

TO
tomislav10
10:01 18.12.2012.

Pa kakv je to vozač koji se umori od Maribora do Kutine? Ili je i on bio pod gasom ...

YI
yoca iz amsterdama
12:34 18.12.2012.

tomislav10 je napisao/la: Pa kakv je to vozač koji se umori od Maribora do Kutine? Ili je i on bio pod gasom ... --------------------------------------------------------------------------------- Jesi li se možda zapitao nije li bilo leda na cesti?

FE
Felicijen
16:12 18.12.2012.

Pa kako je taj vozač u ovakvom stanju mislio doći do Bosne? Ležeći i spavajući ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije