Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okršaj Vrdoljaka i Čačića
Povratak na članak

Burno u Otvorenom: Uštede o kojima Vrdoljak govori presmiješno je i komentirati

Vrdoljaku se spočitavaju ugovori potpisani 31. 12. 2013. umjesto 1. siječnja 2014., no on na pitanje je li time za milijardu kuna oštećen hrvatski proračun odgovara niječno i poručuje da je njegovim odlukama hrvatskim građanima ušteđeno 7 milijardi kuna

Komentari 30

ST
stric1
01:05 03.06.2020.

.... zato se može na minimalcu vodit konzalting firma 3 godine ..... nije loše .... milijarda dolje , milijarda gore , milijarda svaki dan ....

VL
ST
stric1
00:58 03.06.2020.

... što ima zoran milanović ispričat o navedenoj temi .... ..... osim što zadnjih dana saziva presice , optužuje , proziva , zaboravlja .... .....

VL
ST
stric1
01:02 03.06.2020.

.... milijarda kuna jednim potpisom.... pa koliko je to fimi medija ..... 30 - 40 ..... ...... u Uljaniku iscurilo 12 milijardi .... ...... pa ovi ljevičari se ujutro ne ustaju bez da taj dan ne natuku milijardu ..... nevjerovatno.....

VL
ST
stefj
23:45 02.06.2020.

Ne znam zašto Hrvatska, umjesto da ulaže u skupe i neisplative solarne i vjetroelektrane, ne napravi još tih par hidroelektrana koje može i maksimalno iskoristi hidropotencijal... Kod vjetroelektrana i solarnih elektrana problem je jer su to nestabilni izvori energije, pa je uz njih potrebno graditi balansne elektrane (uglavnom termoelektrane na plin) koje proizvode struju kada nema sunca ili vjetra (što je većinu vremena)... Alternativa izgradnji termoelektrana je skupi interventni uvoz što se sada radi i na što se troše stotine milijuna godišnje. Ono što se potrošilo za interventni uvoz do sada moglo je izgraditi bar još jednu veću hidroelektranu... I zašto se uopće ne potiče izgradnja mini i srednjih hidroelektrana? Do sada je izgrađena jedna (koliko sam zadnje gledao), a ima potencijalno skoro 1000 pogodnih lokacija. To je puno stabilniji i jeftiniji izvor energije, a utjecaj na okoliš je zanemariv (kod tih malih nema promjene toka, akumulacijskih jezera i sl)... To je tako kada lobiji i religija rade gospodarske planove...

VL
SI
silvano
02:31 03.06.2020.

kako stvari stoje, ako je rimčeva doista pogodovala investitoru, to je bilo zato da hrvatskoj uštedi 10-20 milijardi kuna, godišnje.

VL
Avatar peacemaker
peacemaker
01:02 03.06.2020.

Razdjelnik je utjecajan kao i ssds.

VL
Avatar manjejeviše
manjejeviše
07:39 03.06.2020.

Neki mogu što hoće pa neka se radi i o mlrd. kn, a neki završavaju u zatvoru za 1.000 kn.

VL
DU
Deleted user
08:49 03.06.2020.

Znamo za sada za santu leda samo ne znamo kapitalca koji je sve to prodao za pet dana i ostetio RH za miljardu kuna

VL
DD
De der
08:30 03.06.2020.

Dobro je uopće “Krava muzara” živa koja klika gangstera joj je radila o glavi. Bože čuvaj Hrvatsku. Novi neovisni nekorumpirani trebaju doći na vlast. Inače ovi su umreženi, drže narod u svojim kandžama.

VL
KO
Kopreinitz
13:06 03.06.2020.

Najtragicnije i naj losije je , da MILANOVIC nije bio upoznat sa "nekakvim" ugovorima , kao predsjednik Vlade, vrijednim milijardama kuna, jer to je u inergenciji ministra, dakle svako ministarstvo je moglo raditi sto hoce, jer to je u njihovoj inergenciji i ne tice se Milanovica, ali zato mu je brat uz njegovu zdusnu pomoc obilazio ministarstva i trazio i radio povlastene poslove, molim i Mirelu Holy, da podrobno objasni na uvodu u Otvoreno, ono o rodbinskim vezama.

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
08:20 03.06.2020.

Hrvatsku očekuju dodatni problemi. Očito je da je Vlada Republike Hrvatske ispustila u više područja zakonski upravljati državom. I sad idu posljedice. Očekuju se reakcije EU zbog nepoštivanja dviju direktiva, Direktiva o očuvanju divljih ptica (Council Directive 79/409/EEC; 2009/147/EC) i Direktiva o očuvanju prirodnih staništa i divlje faune i flore (Council Directive 92/43/EEC). Posljedice već započetog procesa oko uništavanja staništa i okoliša zbog izgradnje objekata vjetroelektrana uz uspostavljenu većinu u Parlamentu EU neće biti blage. Drugi problem je Vijeće Europe i Konvencija o zaštiti europskih divljih vrsta i prirodnih staništa (Bernska konvencija). Glavna tajnica je Pejčinović-Burić, naša bivša ministrica vanjskih poslova. Nakon toga dolazi Skupina država u borbi protiv korupcije (GRECO) kao protukoruptivno tijelo Vijeća Europe. Na čelu tog tijela je naš istaknuti sudac Marin Mrčela, očito dobar poznavatelj koruptivnih prilika u Republici Hrvatskoj. I sve to zato što je na temelju namjerno ili slučajno pogrešnim tumačenjem kvota obnovljive energije (nije uračunato drvo za gorenje koje je obnovljivi izvor a koristi se u brojnim seoskim i drugim domaćinstvima) odlučeno subvencionirati izgradnju vjetroelektrana u prekomjernoj i neisplativoj količini na teret svih građana. Dakle, u trenutku potpisivanja subvencija bosansohercegovačkom investitoru koji nije dostupan hrvatskim vlastima za tako nešto nisu postojale obveze prema EU.

VL
JO
Josip333
09:52 03.06.2020.

Koju ulogu je odigrao pok Krešo Milanović ?

VL
DU
Deleted user
07:59 03.06.2020.

Čoriću dosta toga nije jasno,. ne kuži da je Vrdoljak na svoju ruku zadnji dan odobrio 344 MW.

VL
ON
ON
08:50 03.06.2020.

po komentarima kolega i po pisanju novinara VL-a u zatvoru se nalazi nevina dusica.Nju treba pod hitno vani ,a Milanovica i sve one koji koji nemaju HDZ iskaznicu unutra u zatvor.Malo sarkazma a sada ozbiljno.Za sve smo si sami krivi.Temelji drzave su napraviti zbrda zdola,korupcija klijentelizam egoizam su zarazili naciju.Puna usta reformi prije svih izbora,a tko da te reforme sprovede,kad ovakvo stanje odgovara upravo toj "gardi"koja zivi dobro loveci u mutnom.

VL
DU
Deleted user
08:08 03.06.2020.

Čorić dobiva proviziju od prodaje nafte, Rimac je upikla proviziju kod vjetroelektrana, radi se na tome da HDZ osigura sebi neku proviziju kod prodaje HEP-a, Hrvatskih voda i Hrvtaskih šuma. Također HDZ drži i Plinacro pa iz njega samo siše lovu! To nam rade najveći domoljubi koji svršavaju na Hrvatsku i ližu oltare! Eto vam ga, kažete slobodna Hrvatska! HDZ nas kolektivno kamatari kroz vodu, struju, plin, hranu i zrak! Zbog HDZ-a svaki građanin ima manje i sve mu je skuplje, zahvalite se državotvornom HDZ-u!

VL
TO
ToVuS
05:26 03.06.2020.

Nemojte loše o ministru Ćotiću..njega je kad je bio mali otac napustio pa ga je odgojio djed Vukašin i ujo Obrad iz Ploča..nije mu bilo lako.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.