Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKI TRAŽE POVLAČENJE VELEPOSLANIKA

Burne reakcije u Izraelu na Milanovićeve izjave: 'To je totalno neprihvatljivo!'

Zoran Milanović na Danu općine Plaški
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
13.10.2023.
u 13:56

Predsjednik Milanović spornu je izjavu dao odgovarajući na pitanja novinara o isticanju izraelske zastave na zgradi Ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu

Ilan Mor, bivši veleposlanik Izraela u Hrvatskoj, nazvao je “potpuno neprimjerenom” izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića o tome da je Izrael izgubio njegove simpatije, a koja je prenesena i u stranim medijima. 

Nekoliko izraelskih novinara prenijelo je i komentiralo Milanovićevu izjavu na X-u, gdje se potom javio i bivši veleposlanik u Zagrebu. “Neprihvatljivo”, napisao je Mor, “totalno neprihvatljivo.” Novinar Yosef Yisrael, na čiju se poruku na X-u Mor referirao, sugerirao je da bi Izrael zbog Milanovićeve izjave trebao povući veleposlanika Garyja Korena iz Hrvatske. 

Predsjednik Milanović spornu je izjavu dao odgovarajući na pitanja novinara o isticanju izraelske zastave na zgradi Ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu. 

– Mislim da je to idiotski potez, uz sve moje simpatije prema Izraelu, koje su, nažalost, izgubili u roku 15 minuta. Nakon onih masakara i grozota koje su učinili Hamasovci, koje nitko na Bliskom istoku ne voli, nijedna vlast, ali izgleda da ih, nažalost, voli narod ili dio naroda. Nema mjesta drugim zastavama u Hrvatskoj, osim u strogo reguliranim situacijama – kao što su ovdje zastave nacionalne manjine ili NATO-ova zastava ili zastava EU, koje su se počele stavljati na istu ravan kao i hrvatska zastava. Ja ću u svom uredu spustiti zastavu Unije i NATO-a. Malo, ne na pola koplja. Čisto da se vidi da je hrvatska zastava iznad njih jer je to zastava višeg reda. Ovo su nekakve asocijacije koje su sad tu i, u odnosu na Hrvatsku, nisu vječne – rekao je predsjednik Milanović.

VIDEO Milanović o sukobima u Izraelu

Ključne riječi

Komentara 175

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
14:34 13.10.2023.

Podrška predsjedniku po ovom pitanju!

SE
Serđo23
14:41 13.10.2023.

Pa šta su mislili da je idiot i da ništa ne kuži kao većina EU predsjednika sa kojom je lako manipulirati !

Avatar Castro
Castro
14:40 13.10.2023.

Sta je tu sporno?? Pa normalno je da u nasoj drzavi prvo bude nasa zastava a ako druge vec moraju visiti onda nek vise malo nize. Gdje je tu vas problem ? Da je ostale zastave malo podigao u odnosuu na nasu bi bi izdajnik, komunjara...bezveze se pjenite, nista lose u svemu. Nisam njegov pristalica, naprotiv, ali ako sam nepristran u ovom zlu koje se trenutno dolje dogadja ne znaci da sam anti-izraelac. Tako to gledam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije