Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neizvjesno u Burkini Faso

Predsjednička garda otela predsjednika i premijera

Burkina Faso
Foto: Reuters/PIXSELL
17.09.2015.
u 09:10

Prosvjednici su opkolili predsjedničku palaču u glavnom gradu Ougadougou i osudili čin predsjedničke garde nakon čega je izbila pucnjava oko 19.30 sati.

Članovi Predsjedničke garde u Burkini Faso jučer oko 14.30 sati upali su u kabinet i oteli predsjednika Michela Kafandoa i premijera Isaaca Zida, dva ministra Augustina Loada i Renea Bagoro. Time je zemlja opet krenula putem neizvjesnosti nekoliko tjedana prije prvih parlamentarnih izbora nakon što je protjeran bivši čelnik Blaise Compaore, koji je zemljom vladao 27 godina.

Radio France Internationale i privatna Omega radio postaja prestale su s emitiranjem jer su trupe zaprijetile da će ubiti osoblje ako nastave prenositi vijesti.

Prosvjednici su opkolili predsjedničku palaču u glavnom gradu Ougadougou i osudili čin predsjedničke garde nakon čega je izbila pucnjava oko 19.30 sati.

Mnoštvo se okupilo te fućkaljkama i vuvuzelama prosvjedovalo izvikujući "Dolje predsjednička garda". Sjedište stranke CDP (Kompaore kongres za demokraciju i napredak) navečer je ispremetano i opljačkano tijekom večeri, piše Yahoo News

Parlamenterac Cheriff Sy otimačinu predsjednika i premijera nazvao je "ozbiljnim napadom na republiku".

"Pozivam patriote da se mobiliziraju u obrani domovine", rekao je.

>> Prosvjednici u Burkini Faso zapalili zgradu parlamenta

Komentara 2

Avatar superhik74
superhik74
18:33 17.09.2015.

Jos jedna "smjena rezima"? Vjerujem da i ti imaju nafte ili plina ili tome slicno.

ST
Startrack
13:23 17.09.2015.

Svi na azilj u Hrvatsku, stase ceka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije