Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u saboru

Burić Jarnjaku dao žuti karton i "zaprijetio" mu crvenim

dinko buric
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/3
Autori: pmž/VLM, IČ/VLM
06.07.2011.
u 13:03

HDSSB-ov Dinko Burić opet je napao HDZ-ovu vlast. Ubrzo je izbačen iz sabornice.

Bez naših branitelja ne bi bilo ni ovog visokog doma, ne bi bilo ni ove današnje rasprave, ne bi bilo ni hrvatske države. Branitelji ne traže milost. Oni samo traže čast i dostojanstvo. I naša je povijesna, politička i domoljubna dužnost da im to i damo – pozvao je šef Kluba HDZ-a Andrija Hebrang saborske zastupnike da prava hrvatskih branitelja podignu na razinu ustavnog zakona. I očekivano izazvao žustru raspravu u sabornici jer oporba ne odustaje od svog stajališta da je ustavni zakon o braniteljima tek puki predizborni trik, a pogotovu zato što za izglasavanje ovakva zakona u Saboru treba dvotrećinska većina.

– Otpada prigovor da je riječ o predizbornom trku jer izmjene nije tražila stranka niti ih je tražila Vlada. To je prijedlog hrvatskih branitelja – uvjeravao je Hebrang.

Đakić: Ne možemo svi u Hrvatskoj imati ista prava

No pomirljivog Hebranga "zasjenio" je njegov stranački kolega Josip Đakić koji je prvo nabrojio sve "nedomoljubne grijehe" SDP-ova ministra branitelja Ivice Pančića, a potom je napao i HNS-ovu zastupnicu Vesnu Pusić. – Ne možemo biti svi u Republici Hrvatskoj i ne možemo svi imati ista prava. Nema toga čime biste vi, zastupnice Pusić, osudili hrvatske branitelje da su bili agresori u Bosni i Hercegovini, a vi ste bili u Americi, nema te cijene kojom bi vi iz klupa govorili o nekakvim jednakopravnim statusima – rekao je Đakić.

Pusić mu je brzo odgovorila. – Temelj je svake pravne države da su po Ustavu i zakonu svi ljudi jednaki. Možemo biti jednaki i svi ćemo biti jednaki – poručila je Pusić.

Burića izbacili iz sabornice

HDSSB-ov Dinko Burić opet je napao HDZ-ovu vlast, a Ivanu Jarnjaku, koji je danas predsjedavao u Saboru, dao je žuti karton uz "prijetnju" da će na izborima dobiti i crveni. Ubrzo je izbačen iz sabornice.

– Moramo biti svjesni da je predlagatelj zakona HDZ-ova Vlada, ista ona koja godinama nemilosrdno locira, identificira, uhićuje, u zatvore transferira i presuđuje upravo hrvatskim braniteljima – rekao je Burić, nakon čega ga je Jarnjak prekinuo i podsjetio kako u Hrvatskoj postoji trodioba vlasti koja se mora poštovati.

Burić se nije dao omesti te je Jarnjaku poručio da ga ne ometa i nastavio svoje izlaganje. Nakon što je vrijeme za izlaganje isteklo, Jarnjak je Burića opet pokušao prekinuti, nakon čega se ovaj okrenuo i prvo mu pokazao žuti karton, a onda mu "zaprijetio" da će na izborima dobiti i crveni.

– To je tipično za vas. Ja sudim, ja tužim i ja vješam – odgovorio je Jarnjak tjerajući Burića iz sabornice.

Komentara 52

Avatar neidemdalje
neidemdalje
13:45 06.07.2011.

nikada nećemo biti svi isti; jedni su jamili i još će a drugi nisu i nikada ni neće...

VU
vucko
13:47 06.07.2011.

Koliko jos ima zivih partizana koji jos danas primaju partizanske mirovine a imali su i sve druge privilegije koje obicni Hrvati nisu imali !

OB
-obrisani-
13:24 06.07.2011.

HDZ lovi u mutnom, Đakić je po meni ratni profiter

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije