Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURRBERY I BURBERRY

Burberry tužio ekskluzivni butik zbog prodaje 'lažnjaka'

Variazioni
18.08.2010.
u 15:07

Ekskluzivnom njujorškom butiku Variazioni to čak i nije prvi put; uhvaćeni su s lažnim Burberryjevim proizvodima prošle godine, kad su potpisali izjavu da to više neće raditi, a sad ih čeka tužba od dva milijuna dolara odštete.

Nakon što su ljudi iz Burberryja u lipnju 2009. kupili u Variazioneu jakne i košulje za koje se ispostavilo da su lažne, u tom butiku priznali su da su prodavali čak 86 različitih "knock-offova", lažnih proizvoda koji su bili vjerne kopije slavne britanske marke. Tada su potpisali da će u svojim buticima prodavati samo i isključivo prave, originalne Burberryjeve proizvode, ali se toga nisu držali.

Nakon što su Burberryjevi inspektori otkrili da prošivene jakne, baloneri, košulje, vjetrovke i sportske hlače koji se prodaju u Variazioneu s Burberryjem imaju veze samo po imenu i kroju, a da ni odjeća, ni etikete niti pakiranja nisu autentični, protiv "prekršitelja u povratu" pokrenuli su postupak pred sudom. Za prodaju robe koja je "Burberryjevu tvornicu vidjela samo na slici" zatražena je odšteta od dva milijuna dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije