Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati u Vojvodini

Bunjevci traže katedru na subotičkom Učiteljskom fakultetu

zastava
22.11.2010.
u 07:38

Bunjevci kao najveći problem iznose nepostojanje zgrade u vlasništvu ove nacionalne manjine

SUBOTICA - Bunjevci, jedna od najbrojnijih hrvatskih grana u Vojvodini, traže od vojvođanskih vlasti da im se omogući otvaranje katedre gdje bi proučavali svoj jezik i kulturu, pišu današnje Večernje novosti.

Predsjednik izvršnog odbora Bunjevačkog nacionalnog vijeća Branko Pokornić izjavio je kako je zadatak tog nacionalnog tijela u skoroj budućnosti standardizacija bunjevačkog jezika te izrada rječnika, gramatike i pravopisa.

- Tražimo, kada je u pitanju uporaba jezika i pisma, da nam se omogući katedra za proučavanje bunjevačkog jezika na Učiteljskom fakultetu u Subotici - rekao je Pokornić.

Bunjevci kao najveći problem iznose nepostojanje zgrade u vlasništvu ove nacionalne manjine pa gotovo trećina doniranog novca odlazi na najam prostora.

Ključne riječi

Komentara 6

GO
goran71
16:45 22.11.2010.

Gospodo Bunjevci postjem svakoga li skupite novac i pravite sto god hocete i gdje hocete,proslo je vrijeme rasipanja ovaj narod nema sto da jede.

MI
miran
08:58 22.11.2010.

\"Bunjevci kao najveći problem iznose nepostojanje zgrade u vlasništvu ove nacionalne manjine, pa gotovo trećina doniranog novca odlazi na najam prostora.\" ... Jel im neko brani da kupe zgradu? Bar to danas nije tesko ako imas novce. Katedra za bunjevacki jezik? Pa gdje bi ti poslije diplomiranja nasli posao? U Srbiji? Nisam siguran. U Hrvatskoj? Jos manje. Daleko smo mi od standarda koji bi dozvoljavao takovi luksuz. Ni manje ni vise nego katedra.

VE
velikazmija
10:00 22.11.2010.

ovo je ok, tražiti od srba nešto što im je potrebno kao nacionalnoj manjini ....mislim da je to unaprijed osuđeno na - neće ići- ali dobar pokušaj --------

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije