Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera zagorje

Bunić je osam godina podmićivao Čehoka?

čehok
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
03.05.2014.
u 15:45

Varaždin je, sumnja se, oštećen za šest milijuna, a Čehok je dobio 143.000 kuna

Gotovo godinu i pol nakon privođenja USKOK je podignuo optužnicu protiv Ivana Čehoka, bivšeg gradonačelnika Varaždina, Zlatka Horvata, njegova zamjenika, Miroslava Bunića, bivšeg generalnog direktora varaždinskog Zagorje-Tehnobetona te Stanka Viteza, bivšeg varaždinskog pročelnika.

Optužnica je pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuta i protiv dvaju trgovačkih društava. Iako USKOK ne navodi o kojim je društvima riječ, gotovo je sigurno riječ o Zagorje-Tehnobetonu te o Holdingu Zagorje u čijem je Tehnobeton stopostotnom vlasništvu. Terete ih za zlouporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti, pri čemu su Čehok i Bunić “u igri” od 2003. do 2011. godine!

Prema optužnici, Čehok je pogodovao Zagorju pri kupnji građevinskog zemljišta, a s Horvatom i u zamjeni nekretnina, dobivanju poslova s Gradom te podmirenju komunalnog doprinosa. Grad Varaždin u svemu je oštećen za oko šest milijuna kuna. Čehok je nagrađen sa 100 tisuća, a Horvatov sin sa 103 tisuće kuna za kupnju stana. Horvatu je plaćena i puna 281 tisuća kuna za kupnju stana, a Čehoku radovi na objektu za 43 tisuće kuna.

– To je toliko bespredmetno... Na žalost, zakon je takav da si do suda ne možemo pomoći iako smo dali sve dokumente koji dokazuju da ništa nije istina – komentirao je Čehok.

>>USKOK podignuo optužnicu protiv Čehoka

Komentara 8

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
16:31 03.05.2014.

Hm, e sad. Ili je Čehok teška lopina i bezveznjak koji je za osam godina ukrao malo, ili su istražitelji teške budale. A i novine ne bi smjele na osnovi insinuacija i političkih diskreditacija u istražnoj fazi, - laprdati gluposti ako nije pravomočno.

MX
Mister X
16:03 03.05.2014.

Bunić je osam godina podmićivao Čehoka? Naravno upitnik a to je odmah i za balkance krivac krivnja. Neka se netko uvjeri da sistem funkcionira jednostavno i "kurvinski" ... Tako se pričom dolazi do činjenica . Uzmimo 2 - 3 susjedaa neka se samo iz šale par puta u godini u društvu izjasne pred mnogima da je žena od <NN. kuhrva da vidimo kako če proči i kako če lako dokazati da nije ..... Tko nije imao sa sudom posla ( Kao tražitelj prava i svoga što mu zakonski pripada ! ) nezna i bolje da se ne usudi komentirati jel sigurno je u zabludi . Papiri i dokumenti se ne priznaju priče podvale i povoljni svjedoci su na kraju istina ! Neznam u ovome primjeru ali znam za stotine drugih garantirano ....

DU
Deleted user
09:28 04.05.2014.

Ako je istina da se Čehok dr. Ivek dao osam godina podmićivati, onda je svojedobno zbilja bio najprikladnija osoba za pisanje srednjoškolskog udžbenika iz etike. Kaj ti shvaćanje moralnih normi u slobodnoj, suvremenoj i suverenoj Hrvatskoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije