Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Bundestag pokrenuo masovno preseljenje s Balkana u Njemačku

Zov Njemačke neodoljiv je. Raširenih ruku čeka novi val useljenika. Kofere će spakirati i oni što su vjerovali kako je gorak kruh u tuđini. Otići će na privremeni rad, a, zapravo, ostat će tamo trajno živjeti

Komentari 19

Avatar Mamlazac
Mamlazac
17:22 11.06.2019.

Samo ekonomija i nova radna mjesta mogu zaustaviti exodus, ova vlada radi dok je Milanovic pozivao narod da seli! Iz Srbije se odselilo oko milijun zadnjih deset godina iako nisu u EU.

VL
RO
ronyday
15:20 11.06.2019.

Čudno da Njemačak ne traži ovakva nadarena piskarala ?

VL
AM
AMD------------------------
13:18 11.06.2019.

potomci kadrova bivse drzave neznaju vladati ni sobom a kamoli drzavom-dok ste vi na kormilu ,jadna je lijepa nas -lazete,muljate,ni trgovci niste ,prodajete kao svi kriminalci posto poto,.radnom narodu ste samo teret i zlo.

VL
BE
Beskucnik
14:27 11.06.2019.

Udbasi iz hdz i sdp nikad nece otic oni su sebi zemlju napravili po mjeri

VL
MI
MirkoGraficar
06:44 12.06.2019.

I sam sam otišao u Germaniju i vidio da nije to ni tako loše. Ali evo jedan prijedlog za kolumnista. Vidim da ste malo načeli temu pa bih vam preporučio da udzete dublje te da ih raskrinkate. Naime u Njemačkoj to sto rade agencije za posredovanje nije kontra zakonu nego je cisti kriminal!!! Ljudi godinama rade preko tih agencija bez ikakve šanse za stalno zaposlenje i sve to funkcionira u dogovoru sa sindikatima!!! Ako mene pitate nema nikakve razlike između ovog sustava i onog dobro poznatog robovlasničkog!!!

VL
DL
dobre.luka
13:36 11.06.2019.

A o irskoj i koliko je tamo plaća veća a engleski lakši? Ništa? Očito plaćen članak.

VL
DI
dino85
14:47 11.06.2019.

Merkel napravila dobar dil s Plenkijem.

VL
MA
Malenkost
15:44 11.06.2019.

Osvrnuti se na uzroke siromastva na Balkanu! Bjezi tko moze. Pa vec s parnim vlakovima i brodovima bjezalo se iz HR u sve zenmlje svijeta. Eto u HR moj otac, Gastarbeiter, je sagradio obiteljsku kucu, ulozio sav svoj trud, stojioji prazna. Nema zivota na Balkanu. Mladi bjezite cim prije. Dug HR nek otplacivaju ti koji ostaju u toj Tvorevini Krivoustog. Eto ja sam 2. Generacija u Njemackoj , zaboravite tu Drzavicu punu Lopova i krimninala, kupljenih Diploma i Titula. sad idem u penziju, nikad vise u HR, dosta je. Moja je majka umrla bez da je vidijela More, trebala je biti ponosna Hrvatica, Katolkinja i crnciti po njivama. Dosta je lazi i ZG Sminke ili Dekadencije. Jedva cekam da se mirnim putem urusi ta Tudmanova Tvorevina, Demografija i Iseljavanje ce je dokrajciti.

VL
GK
gjuro.kladaric
22:55 14.06.2019.

konacno ce srbi i hrvati, tamo u njemackoj, naci svoj mir... nece imati crkvu da ih potice na mrznju, nece imati vlast da ignorira divljanje nasilnih drustvenih skupina i nece honorirati one koji iskazuju mrznju ili izvode nasilje prema drugima.... bit ce da je to konacno rjesenje za balkanski vjerski ekspres-lonac...

VL
SK
Skviki
09:22 11.06.2019.

Pa to se nije moglo izbjeći. Jedan dan buju svi u EU i svako će moći raditi gdje mu je bolje, no EU treba donjeti zakon da se svi mirovinski zavodi spoje i da svi dobivaju mirovinu iz tog sustava. Da je to problematično sprovest i pravedno raspodjelit sam svjestan. Za to su i plačeni.

VL
BL
blokirani
22:55 11.06.2019.

Da nije dobro u Njemackoj nebi svako malo dolazili na odmor ovamo i svi sa dobrim autima. Iz mog sela Kandija kod Bugojna vec ih se dvadesetak iselilo i to neki sa cilom familijom.Ko god ode niko se nevraca.

VL
DU
Deleted user
10:15 11.06.2019.

Nije, brate, Bundestag pokrenuo nego HDZ. Kako hrvatski, tako i HDZ BiH. Zašto neradnici ovdje postaju radnici tamo i nacionalisti ovdje postaju dio multikulturalizma tamo? Zato što je država uređena i mehanizmi iliti institucije po naški funkcioniraju. Kad jednog dana njemački HDZ bude dovoljno jak da uđe u Bundestag, raspast će se sve.

VL
DI
Direkt
10:37 11.06.2019.

Kada bi makar primili desničare, argetince,taksiste,Bujance, uhljebe,subnor 91 i hdz....pa da ih civiliziiraju a da nam vrate one normalne i školovane koje smo najurili iz hr.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.