Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKA SJEDNICA

Bulj: 'Vi ste rasturili zdravstvo svojom šutnjom'; Boban: 'Licemjerni ste jer tražite prekid sjednice'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Miroslav Lelas/PIXSELL
1/2
19.09.2022.
u 17:02

Kompletan zapisnik i zaključke s današnje tematske sjednice dobit će ministar Beroš, a osobno ću organizirati sastanak s njim", rekao je Boban i dodao da Bulj pravi predstavu za javnost.

Na tematskoj sjednici splitsko-dalmatinske Županijske skupštine o zdravstvu u županiji vijećnik Mosta Miro Bulj rekao je povišenim tonom županu Blaženku Bobanu da je "rasturio zdravstvo svojom šutnjom", na što mu je on uzvratio, također povišenim tonom, ocijenivši da je licemjeran.

Bulj se u raspravi okomio na župana Bobana te na ministra zdravstva Vilija Beroša zato što nije prihvatio poziv da dođe na današnju tematsku sjednicu o zdravstvu u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

"Zamolio bih da prekinemo ovu sjednicu i sazovemo je onda kada mogne na nju doći ministar zdravstva Beroš", rekao je Bulj povišenim tonom te upitao župana Bobana je li ministra Beroša stid doći zato što je iz njihove političke opcije.

"Vi ste rasturili zdravstvo svojom šutnjom i branjenjem onih koje ste vi poslali u Sabor, u Zagreb", rekao je Bulj županu Bobanu i ljutito dodao da se Dalmaciju harači pretvarajući je u koloniju.

"Najveća dobit je u turizmu, a što nam vraćaju? Vraćaju nam da moramo umrijeti ispred zatvorenih vrata za hitnu pomoć",  istaknuo je Bulj.

Ljutito mu je uzvratio župan Boban, ocijenivši da je licemjeran zato što traži prekid sjednice.

"Zastupnik Bulj već petu sjednicu zaredom odradi deset minuta sjednice, dade izjavu novinarima i nestane", rekao je Boban.

Objašnjavajući nedolazak ministra zdravstva Beroša na tematsku sjednicu splitsko-dalmatinske Županijske skupštine, Boban je rekao kako je Beroš danas na sjednici Vlade, a na sjednici Županijske skupštine je njegova izaslanica.

"Kompletan zapisnik i zaključke s današnje tematske sjednice dobit će ministar Beroš, a osobno ću organizirati sastanak s njim", rekao je  Boban i dodao da Bulj pravi predstavu za javnost.

Boban je u izjavi novinarima rekao kako nije korektno što je Bulj pozvao ostale vijećnike na prekid sjednice nakon što je iscrpio svojih deset minuta za diskusiju. Nakon odlaska Bulja i vijećnika Mosta tematska sjednica je nastavljena.

VIDEO: Vlada objavila nove cijene goriva: Dizel znatno jeftiniji, a benzin malo skuplji.

Komentara 2

LL
lijepa_li si
17:22 19.09.2022.

jeste li ikad pročitali da je za benčićku napisano da govori povišenim tonom, a žena se dere dok proziva i moralizira!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije