Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjere opreza

Bulat na slobodi, ne smije obavljati poslove ravnatelja NP Krka

željko Bulat
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
29.11.2012.
u 11:55

USKOK provodi istragu. Sumnjiče ga da je uzimao mito i namještao javne natječaje

Željko Bulat, ravnatelj Nacionalnog parka Krka, odlukom suca istrage Županijskog suda u Splitu nije u istražnom zatvoru koji je za njega zatražio USKOK zbog sumnje u primanje mita i namještanje javnih natječaja čime je oštetio javnu ustanovu kojoj je na čelu za 85.000 kuna, a sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od 50.000 kuna.

Umjesto istražnog zatvora sutkinja Liljana Stipišić Bulatu je odredila mjere opreza. Ne smije kontaktirati sa svjedocima kako ne bi utjecao na njih, mora se jednom tjedno javljati policiji, a zabranjeno mu je i obavljanje poslova ravnatelja kako ne bi ponovio djelo. Bulat je pod istragom i nije suspendiran, što znači da će mu plaća uredno sjedati na račun.

Bulat je u Državnom odvjetništvu nijekao kaznena djela koja mu se stavljaju na teret. Osumnjičen je da je poduzetniku iz Fažane, kao dobavljaču, dao maržu od 29 posto, a zauzvrat je povoljno dobio gliser i izvanbrodski motor. Drugi poduzetnik iz Bilica kod Šibenika također mu je davao darove kako bi dobio poslove na javnim natječajima za NP Krka.

>>Šef NP-a Krka namještao natječaje u zamjenu za darove?

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar kobra22
kobra22
12:14 29.11.2012.

Bulatu,maheru,godinama sebi korist radiš.!!Zar te nije sram voditi jedan od največih bisera NK Krka.U takvoj nedirnutoj prirodi nalazi se čovjek sav u kaljuži do grla.Nema grane da se spašiš, nego toni u svojoj sebičnosti

KR
kroon
13:51 29.11.2012.

prekrstio se, pohrvatio i da bi veci Hrvat bio i od samih Hrvata posao HDZ-ovac...taj ce da prevari svakog zivog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije