Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crveno more

Buknuo požar na trajektu sa 1200 putnika, spašavanje u tijeku

trajekt
AFP/Pixsell
03.11.2011.
u 11:07

Požar na Pelli buknuo je 15 nautičkih milja od jordanske luke Aqabe, a putnici su većinom protjerani egipatski radnici

Više od 1200 putnika trajekta Pella, koji je iz jordanske luke Aqaba na Crvenom moru plovio prema Egiptu, moralo se ukrcati u čamce za spašavanje i napustiti brod kada je na njemu buknuo požar. Još se ne zna ima li ozlijeđenih, javlja Reuters, a spašavanje je u tijeku.

Egipatska nacionalna televizija potvrdila je da su se u spašavanje putnika s trajekta koji je jako oštećen uključili i egipatska mornarica te vojno zrakoplovstvo. Više od 800 putnika već je prevezeno u egipatsku luku Nuweibu. Još se uvijek čeka potvrda je li i preostalih 400 putnika prevezeno na sigurno.

Požar na Pelli, inače u vlasništvu arapske kompanije AB Maritime, buknuo je na 15 nautičkih milja od Aqabe, a za trajektom je odmah poslano još jedno plovilo. Na trajektu su se većinom nalazili egipatski radnici koji su se vraćali svojim kućama nakon protjerivanja iz susjednih zemalja.

Kompanija AB Maritime osnovana je 1985. godine, a u zajedničkom je vlasništvu vlada Jordana, Egipta i Iraka.

Komentara 3

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
13:14 03.11.2011.

. ..HAPŠENJE YU\"NAKA DOMOVINSKOG NDH-OBRAMBENOG RATA JOSIPA BOLJKOVCA OD STRANE AGENATA Kraljevine Srbije(KoCCor,ŠekCC,ArLLoviCH&Co.)IMADE SVO\"YU CIJENU-IZGORI TRAJEKT. ..SFRYY&OZZNA SVE DOZZNA. ..

BU
Budjo
15:24 03.11.2011.

Jeli to trajekt ili kruzer sa 1200 putnika SMIJESNO je to!

OD
oltar domovine
21:29 03.11.2011.

rijesli se radnika i protjerali ih i sad ih njihovie vlasti nece da prime da im ne stvaraju socijalne probleme i adje da ih malko spr*imo ... poznate stvari \"déja vu \"-vec vidjeno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije