Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplave u srbiji

Bujica ugrozila hidroelektranu 'Đerdap dva', evakuirano 370 ljudi

poplava
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
16.09.2014.
u 09:48

Nedaleko od HE "Đerdap" pokrenulo se klizište. Rad Hidroelektrane "Đerdap 2" je ugrožen jer je voda prodrla u njezin pomoćni dio

Kiša i dalje ne prestaje padati u istočnom dijelu Srbije gdje je jučer i tijekom noći zbog poplave evakuirano 370 osoba. Najteža situacija je u selu Grabovica koje je potpuno odsječeno od ostatka zemlje jer su klizišta odnijela lokalne ceste, javlja B92.

Zbog izlijevanja rijeka te pokretanja klizišta i odrona, Kladovo je također nepristupačno. U mjestu Tekija situacija je i dalje teška. Ugroženo je oko 1000 domaćinstava. Stanovnici mole da im se dostavi hrana i voda. U ugrožena područja poslane su dodatne policijske te helikopterska jedinica MUP-a i pripadnici Gorske službe spašavanja. Načelnik Sektora za izvanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić kazao je da se situacija u Tekiji tijekom noći stabilizirala pa su brodovi i dio spasilačkih službi poslani u Grabovac gdje je trenutno najteže. Neki ljudi odbili su napustiti svoje domove pa su ih prisilno evakuirali.

Kako javlja Blic, nedaleko od HE "Đerdap" pokrenulo se klizište. Rad Hidroelektrane "Đerdap 2" je ugrožen jer je voda prodrla u njezin pomoćni dio.

Još nije poznato od čega je je jučer u Kladovu smrtno stradala jedna starija žena iz sela Podvrška, no Marić kaže da je, s obzirom na situaciju, pravo čudo što broj žrtava nije veći. Kako kiša ne prestaje padati, jučer je proglašena i izvanredna situacija u Majdanpeku i Negotinu iako još nema ugroženih niti žrtava.

>>U poplavama u Srbiji poginula žena, srušena dva mosta

>>Vrh vodenog vala u Sisku, proglašena opća opasnost u mjestima uz Dravu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije