Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imao je i eksploziv

Bugarski tim pregledat će dron koji je sletio u crnomorsko ljetovalište

Jeruzalem: Dron na probnom letu isporuke medicinske operme za bolnicu
DEBBIE HILL/NEWSCOM
18.09.2023.
u 10:08

Bugarski mediji izvijestili su da je dron s eksplozivom sletio kasno u nedjelju navečer.

Bugarsko ministarstvo obrane priopćilo je u ponedjeljak da je poslalo posebnu jedinicu da pregleda i deaktivira dron s eksplozivom koji je u nedjelju navečer sletio u crnomorski grad Tjulenovo. "Sinoć oko 21,30 stigla je dojava na 112, malo poslije 22 sata područje je ogradila policija uz zabranu pristupa ljudima i korištenja terasa ugostiteljskih objekata", rekao je Marian Zečev, gradonačelnik Šable, općine čiji je dio Tjulenovo.

Dodao je da je bespilotna letjelica pronađena na stijenama pored usidrenih brodova u tom mjestu. Nakon inspekcije tim će odlučiti kako će se riješiti drona, navodi se u priopćenju ministarstva obrane, dodajući da je tim poslan na zahtjev regionalne vlasti. Turističko mjesto Tjulenovo nalazi se 70 kilometara od rumunjske granice.

Bugarski mediji izvijestili su da je dron s eksplozivom sletio kasno u nedjelju navečer. Mrežna stranica Nova.bg izvijestila je citirajući svjedoke da je dron bio dugačak između 3 i 3,5 metara. Navodi se i da je dron imao spremnik s eksplozivom.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Tornado u Francuskoj

Ključne riječi

Komentara 1

SE
Serengeti
11:34 18.09.2023.

Na portalu Novinite postoje slike i koliko vidim dron nema delta oblik pa nije ruski Geran/Shahed, a nema ni zadnje stabilizatora pa nije ruski Lancet. Biti će zanimljivo vidjeti da li će se i u Bugarskoj ponoviti priča kao što je bila u Hrvatskoj kada je na Jarun pala avio bomba dron Tu-141.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije