Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bugarski premijer

Borisov stao u obranu radnika pa razbjesnio poslodavce: Prvo prodajte svoje bijesne automobile

Bojko Borisov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.04.2020.
u 09:28

"Koga sam uvrijedio rеkаvši dа u pоslu, umjеstо оtpuštаnjа rаdnikа mоgu primjerice smаnjiti vozni park s 80 Rоlls-Rоyсе-а nа 40", odgovorio je na kritike

I u ovoj krizi, kao i u svakoj dosad, najgore su prošli radnici koji su uvijek prvi na udaru mjera "štednje". Nije to naravno slučaj samo u Hrvatskoj, slično je u mnogim zemljama. Jedna od takvih zemalja je i Bugarska, ali za razliku od ostalih, u toj je zemlji u obranu radnika stao premijer Bojko Borisov, koji se inače nalazi na čelu vladajuće stranke desnog centra. 

 -  U "bijednoj“ i "siromašnoj“ Bugarskoj su trenutno registrirana tri Bugattija kakve vozi nogometna zvijezda Ronaldo. Postoji i 241 automobil marke Bentley, 123 Ferrarija, 54 Maybacha, 22 McLarena, 87 Lamborghinija, 311 Maserattija, Rolls-Roycea ima 84, 280 Hummera, oko četiri tisuće Jaguara i više od pet tisuća Porschea. Umjesto otpuštanja radnika i smanjivanja njihovih plaća, vlasnici ovih limuzina mogu se u ovoj krizi uslijed epidemije barem odreći dijela svojega skupocjenog voznog parka - poručio je poslodavcima Borisov dodajući da vjeruje da su po tim brojkama možda i prvi u Europi.

Ta njegova reakcija izazvala je mnoge kritike. Upitan da ih komentira uzvratio je: "Koga sam uvrijedio rеkаvši dа u pоslu, umjеstо оtpuštаnjа rаdnikа mоgu primjerice smаnjiti vozni park s 80 Rоlls-Rоyсе-а nа 40", prenosi Fakti.bg.

 

>> VIDEO Ministar Malenica o reformi javne uprave i digitalizaciji

 

 

Ključne riječi

Komentara 17

PE
Perspektivan
10:57 16.04.2020.

Opce je poznato da su bogatasi vecinom skrtiji od sirotinje! Sta vise imas to manji jesi! Takva je situacija i ovde,sad placu kako se ne radi te ovo ono a ne spominju koliko su spremili u gotovini i nekretninama u zadnjih desetak godina! Koliko poreza utajili! Mogli bi zivit odlicno bez ikakvih problema 20-30 godina i da nista ne zarade. Medjutim,nije bogat onaj koji puno ima nego onaj komu malo treba!

ST
stefj
10:00 16.04.2020.

He, he, čovjek po Ribićevom ukusu... Ah, to daje malo optimizma, možda nas ipak Bugarska ne prestigne u ovoj krizi.

JA
Janketz
09:38 16.04.2020.

Bravo za Bugarskog premijera! Sve sto je rekao stoji! Nadam se da će se Istočnoeuropski građani konačno probuditi i masovno reagirati kao on jer će ubuduće potplaćivanje radnika u Istočnoj Europi dovesti do gadnih posljedica poput masovnog iseljavanja koje je tek, zapravo, počelo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije