Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TRAGOVI

Bugarska uhitila Francuza povezanog s napadom u Parizu

Fritz-Joly Joachin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
13.01.2015.
u 16:37

Francuska policija javila je da je oružje korišteno za napad došlo izvan zemlje

Oružje koje su koristili teroristi za prošlotjedne napade u Parizu došlo je izvan Francuske, a vlasti pokušavaju otkriti izvor financija, izvijestila je danas francuska policija. Predstavnik policijskog sindikata Christophe Crepin rekao je da utrošeni iznos pokazuje da se radi o organiziranoj mreži.

Bugarsko je tužiteljstvo pak izvijestilo da su priveli Francuza povezanog s jednim od braće koji je izvršio napad na satirički tjednik Charlie Hebdo. Fritz-Joly Joachin (29) uhićen je još 1. siječnja, kada je pokušao ući u Tursku, a za njim su bila raspisana dva europska uhidbena naloga - jedan ga tereti za povezanost s terorističkom organizacijom, a drugi za otmicu i odvođenje njegova 3-godišnja sina iz zemlje (najvjerojatnije u Siriju).

- Nekoliko se puta susreo s (Cherifom) Kouachijem krajem prosinca - rekla je Darina Slavova, tužiteljica južne oblasti Haskovo. Bugarska je najavila da će izručiti Joachina Francuskoj, na što je on sam pristao, a oblasni bi sud trebao donijeti odluku u petak.

Francuska policija inače tvrdi da je na slobodi i do šest pripadnika terorističke ćelije koja stoji iza napada. Među njima je i muškarac koji je zapažen kako vozi auto registriran na udovicu jednog od napadača.

>> Mentor braće krvnika bio je bjelovarski zet, suprug Irene Horak

>> Pogledajte novu naslovnicu satiričkog lista Charlie Hebdo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije