Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVRIJEDILI SE

Bugarska prosvjeduje zbog Macronove izjave

Emmanuel Macron
Foto: JOHANNA GERON/REUTERS/PIXSELL
1/3
03.11.2019.
u 07:17

Kao premijer neću nikome dopustiti da vrijeđa naš narod i nadam se da se takve situacije neće ponavljati, zaključio je šef bugarske vlade.

Bugarska je službeno prosvjedovala zbog "uvredljivih" izjava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona izrečenih u interviewu za jedan desni list "Valeurs actuelles" o "bugarskim bandama" i "ilegalnim djelatnostima".

Macron je u razgovoru za "Valeurs actuelles", govoreći o migracijskoj politici svoje zemlje, rekao "da više voli imati ilegalnu, registriranu migraciju, uz kvote, tijekom x godina, nego ilegalne djelatnosti".

"Više volim imati ljude koji ilegalno dolaze iz Gvineje ili Obale Bjelokosti i koji dolaze raditi umjesto bugarskih i ukrajinskih bandi", dodao je.

"Smatram da je to što je rekao predsjednik Macron uvredljivo za bugarsku zajednicu u Francuskoj", kazala je bugarska ministrica vanjskih poslova Ekaterina Zaharieva dodajući da je zatražila od bugarskog veleposlanika u Francuskoj da preda prosvjednu notu francuskom ministarstvu vanjskih poslova. 

U istom kontekstu je francuska veleposlanica u Sofiji pozvana u ponedjeljak u bugarsko ministarstvo vanjskih poslova da iznese objašnjenje ovog interviewa. Bugarski premijer Boïko Borissov je u subotu izjavio kako se čuo s Macronom koji je objasnio da su njegove riječi krivo protumačene.

"Uvjerio me da nije kritizirao bugarske državljane, radnike ili institucije", napisao je Borissov na Facebooku.

"Kao premijer neću nikome dopustiti da vrijeđa naš narod i nadam se da se takve situacije neće ponavljati", zaključio je šef bugarske vlade. 

Komentara 1

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
10:06 03.11.2019.

Tako se radi. Dok naš anemija baš i ne reagira na gaženje i ugnjetavanje Hrvata. Upravo suprotno, kad Hrvatski navijači izolirano nekoga napadnu diže se na stražnje noge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije