Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UČENICI, UMIROVLJENICI...

Zemlja ovisnika o igrama na sreću: Najsiromašniji u EU, a kupe 100 milijuna srećki lutrije

Bugarska
Foto: Screenshot
1/4
24.06.2019.
u 08:51

Georgi Lazarov bio je jedan od rijetkih i sretnih dobitnika glavnog iznosa od 50 000 eura, ali, kako kaže, i taj je novac prolazan.

Neki vide da je u radu spas, dok drugi to pronalaze u srećkama lutrije. Tako je najsiromašnija zemlja članica Europske unije, Bugarska, poznata po tome što većina stanovnika traži spas od financijskog kraha u srećkama lutrije.

Stanovnici malog i siromašnog mjesta Čekančevo upravo se nadaju kako će uz malo sreće pobjeći od malih mirovina od 300 eura i bijede u kojoj žive, piše Deutsche Welle. Svi troše svoj novac na srećke, od umirovljenika do školaraca.

– Igram jer u našoj državi nema ničeg drugog, u lutriji je sva istina. Ovdje nema ničega, nema ni zakona. Zato je lutrija jedina prava stvar, ako dobiješ, postaneš netko i nešto, ako ne, onda ništa. To je tako – objasnio je umirovljenik Hristo Dimitrov.

Dok neki ne odustaju od ove lake zarade, drugi ne vide smisao u tome.

– To je prijevara. Na stotinu srećki nađe se jedna ili dvije na kojima se dobije pet eura. To je sve. Oni jednostavno mlate pare – objašnjava Martin Jovčev. Dodaje kako je tvrtka Nove igre iz Sofije samo prividan dobročinitelj te kako ljudima daje lažnu nadu obećavajući im brzo bogaćenje putem reklama.

– U našoj zemlji nedostaje pozitivnih osjećaja u svakom obliku i to je naš problem. Ako prenesemo ljudima pozitivne emocije, oni postaju naši klijenti i zabavljaju se. Stvarno ne mogu razumjeti kako netko može postati ovisnik samo zato što je kupio nekoliko srećki da bi iskušao svoju sreću – tvrdi Dimitar Ganev, direktor tvrtke Nove igre.

Georgi Lazarov bio je jedan od rijetkih i sretnih dobitnika glavnog iznosa od 50.000 eura ali, kako kaže, i taj je novac prolazan.

– Bio sam baš sretan, osjećao sam veliko zadovoljstvo. Mislio sam da sam dobio puno, da je to golema stvar. Mislio sam da sam uspio, ali se ispostavilo da to nije baš tako. Zapravo sam novac brzo potrošio – zaključuje Lazarov.

Komentara 6

DO
doktorica
10:02 24.06.2019.

besposleni,lažna socijala,šverceri,lažnjaci,neradnici,lezilebovići,lijepa gomilica koja troši naš novac iz proračuna na gluposti

MM
Marko_M
18:26 24.06.2019.

Narod u ocaju... nema tu EU.... ocaj...

Avatar indigo25
indigo25
09:24 24.06.2019.

Slika je iz Hrvatske. Piše Hrvatska lutrija na srečki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije