Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBACILI VETO
Povratak na članak

Bugarska ipak kupuje borbene zrakoplove F-16

Ministar odbrane Krasimir Karakačanov izjavio je da vlada planira vrlo brzo osigurati 1.254 milijarde dolara za nabavku osam novih aviona od Amerikanaca.

Komentari 15

CR
crocro
08:07 30.07.2019.

To je prava i promišljena odluka Bugara. Hrvatska treba također ići u izravne pregovore s amerikancima za nabavu novih F-16. Neka ih i bude manje, ali neka budu pouzdani, a postupno se eskadrila može popunjavati dodatnim količinama ovisno o mogućnosti. F-16 je pouzdan borbeni zrakoplov koji je položio i najteže borbene ispite na mnogim ratištima. Sve ostalo što dođe umjesto F-16, ili će ostati dugoročno, poput MIG-ova 21 (to se odnosi na rabljene francuske zrakoplove), ili (nove švedske zrakoplove koji nemaju ratnih tj. borbenih iskustava poput F-16), iako se ne osporava njihova mirnodobska kvaliteta. Zato mislim da je za Hrvatsku najbolji odabIr novih borbenih zrakoplova F-16. To bi bilo kvalitetno, dugoročno ali i najisplativije rješenje jer dugoročno neće biti ulaganja u njihov remont, jer što vrijedi kupiti nešto rabljeno s limitiranim brojem sati letenja i onda opet ulagati u remont starih i isluženih zrakoplova. Moramo jednom početi razmišljati poput onih koji su bogati i koji stalno ističu da nisu dovoljno bogati da bi kupovali staro i jeftino, jer znaju da je to neprofitno i štetno. Sada je prigoda da Hrvatska konačno donese zrelu i pametnu odluku, kako su to "presjekli" Bugari i pametno odlučili.

VL
VJ
vjaceslav
10:08 30.07.2019.

bugari mijenjaju svoje zastarjele migove 29., a hrvatsko nebo čuvaju prepotopni migovi 21.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:27 30.07.2019.

Navodno, Migove ce prodati Srbiji, poslat ce ih Dunavom, preko Rumunjske, kao i ruske oklopnjake haha.

VL
MM
Marko_M
14:41 30.07.2019.

Bugarska je ozbiljna drzava za HR

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
08:04 30.07.2019.

E kad si u vazalskom odnosu vezes konja gdje gazda kaze. Svaka sila za svog vremena tako i americka.

VL
OB
ObrenM
08:04 30.07.2019.

Mi smo veliki prijatelji sa Amerikancima (uvijek smo im na raspolaganju-npr.u Afganistanu) ,a oni nam stave veto na nabavku starih aviona.Dotle im Bugari nista posebno ne cine,a ovi im vrlo povoljno prodaju nove avione.

VL
TO
Toni66
09:29 30.07.2019.

Bugarska ipak kupuje borbene zrakoplove F-16, Super vidljive to već i od Srbije .... Znači to je to što super ekonomska bijeda može da priušti svome narodu da se osjeća pametan jak sposoban i da poleleti i ponekome i zaprijetieti , da vidimo kome to ? . Svi okolo NATO osim ove države koja je izgubila veliki dio teritorija u ratu sa Amerikom + NATOM i + prijateljima pomagaćima u EU tada i skida i nevidljive ( tvrde 2 smo drugi ne pade u Srbiju ) za jedan se zna kad ju ratu sa Amerikom i 36 država saveznica NATO-a i to još prije koliko godina .. / Naravno opisujem samo ono kako ja to neutralno vidim kao realitet. /

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.