Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER OBEĆAO NOVI MODEL

Bugari prosvjeduju protiv mjera: Autobusima stigli iz cijele zemlje, sukobili se s policijom

Prosvjed protiv korona-mjera u Bugarskoj
Foto: STOYAN NENOV/REUTERS
1/5
12.01.2022.
u 16:25

Prosvjednici su se probili kroz veliki policijski kontingent i došli do glavnog ulaza u Narodnu skupštinu, u koju ipak nisu ušli

Prosvjednici koji su u srijedu prosvjedovali ispred bugarskog parlamenta protiv pandemijskih mjera sukobili su se s policijom, prenosi dpa.

Prosvjednici su se probili kroz veliki policijski kontingent i došli do glavnog ulaza u Narodnu skupštinu, u koju ipak nisu ušli.

Premijer Kiril Petkov pozvao je prosvjednike da se dogovore o "novom modelu za suzbijanje idućeg vala" zaraza covidom-19 tako da se njihove predstavnike uključi u radnu skupinu s vladinim dužnosnicima. Petkov je za bugarsku televiziju rekao da iz ovog prosvjeda moraju proizići "konkretne mjere".

Stotine pristaša nacionalističke stranke Preporod okupilo se ispred parlamenta prosvjedujući protiv mjera za suzbijanje širenja zaraze i programa cijepljenja. Tvrde da im te mjere ograničavaju slobode pa iz protesta nisu nosili maske. Prosvjednici su došli u Sofiju autobusima iz cijele zemlje. 

U Bugarskoj je u srijedu potvrđeno rekordnih 7062 novozaraženih u 24 sata. Bugarska je najgora po procijepljenosti u EU-u.

Komentara 5

Avatar Nlnja
Nlnja
17:46 12.01.2022.

Podrška bugarskim građanima kontra nelegalnih parastožera.

DU
Deleted user
17:32 12.01.2022.

Što manje razmišljaju svojim glavama to se više cijepe. Cijepivo strašno štiti, to se najbolje vidi po brojkama. Nikad više zaraženih. Poanta je u tome da se svi mogu zaraziti. Pa kad je tako onda i bilo kakve pogodnosti zaza cijepljene su bez predmetne. Mjere sve trebaju jednako vrijediti za sve, a covid potvrde ne znače apsolutno ništa. Ne predstavljaju nikakvu garanciju . Sve mjere koje se provode koriste jedino farmaceutskoj industriji. Sa koronom je navodno do sada umrlo oko 5 000 000 ljudi ( dvije godine), a od gladi svake godine preko 10 000 000. Problem gladi je sigurno veći problem, a jednostavnije ga je rješiti, ali jasno radi se o sirotinji, pa tu nema velike zarade niti puno pinke. Nije interesantno. Čudno više nema puno priče o smrtima od cjepiva ili o smrtima uzrokovanih cjepivima kao niti o ozbiljnim nuspojavama. Uz napomenu da nitko ne zna što će cijepiva izazvati sa određenim vremenskim odmakom itd itd

PR
prokurator
20:38 12.01.2022.

eu država s najmanjom procjepljenošću :))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije