Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naredio EU

Bugari obustavili gradnju Južnog toka nakon sastanka s Amerikancima

plinovod
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
08.06.2014.
u 18:29

Bugarska je obustavila radove na Južnom toku, priopćio je danas bugarski premijer Plamen Orešarski

Bugarska je obustavila radove na Južnom toku, priopćio je danas bugarski premijer Plamen Orešarski, nakon što se susreo sa skupinom američkih senatora.

- Primili smo zahtjev od Europske komisije, nakon čega sam naredio da se radovi obustave. Daljnje akcije bit će jasnije nakon konzultacija s Bruxellesom - rekao je Orešarski, izvještava agencija Itar Tas.

Prije desetak dana predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso ponovno je upozorio Bugarsku da zaustavi radove na izgradnji jer projekt nije u skladu s propisima EU, dok je ruski Gazprom poslao pismo Komisiji u kojoj optužuje dužnosnike EU za licemjerno primjenjivanje dvostrukih standarda u pokušaju zaustavljanja Južnog toka.

Južnim tokom ruski plin trebao je biti isporučivan Europskoj Uniji, a njegova ruta trebala je zaobići Ukrajinu. Od bugarskog Crnog mora, plin je do Zapadne Europe trebao prolaziti Srbijom, Mađarskom i Slovenijom.

Očekuje se kako će ovo pitanje biti glavna tema na sastanku o plinu između Rusije, Ukrajine i Europske unije koji se u ponedjeljak održava u Bruxellesu.

>>Barroso: Radovi na Južnom toku ne smiju početi!

Komentara 22

Avatar una12
una12
19:48 08.06.2014.

Pametno, sad mogu trazit od Bruxellea lovu jer su odustali. To ce vjerovatno i napravit.

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
20:26 08.06.2014.

Pa u EU je gore nego za vreme nacističke nemačke

TO
torcidaš
20:55 08.06.2014.

Zbog čega imamo sukobe na Bliskom istoku STO godina pa ne mislite valjda zbog ljudskih prava i demokracije MA DAJTE MOLIM VAS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije