Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budislav Vukas

'Sud je imao namjeru Hrvatskoj oduzeti dio mora'

budislav vukas
Foto: Screenshoot HRT
30.07.2015.
u 23:03

Suci arbitražnog vijeća do kraja ljeta trebali su dati mišljenje o nacrtu, a u prosincu je trebala biti proglašena presuda.

Budislav Vukas, više nije predstavnik Hrvatske u arbitražnome vijeću Suda u Haagu u sporu Slovenije i Hrvatske oko Savudrijske vale.

– Sudu sam napisao ono što sadrže objavljeni transkripti – da su ponašanje slovenskog arbitra i slovenske predstavnice Ministarstva vanjskih poslova koja je s njime kooperirala, protivni arbitražnome postupku, a jednoglasna odluka Sabora da Hrvatska izlazi iz procesa arbitraže, mora utjecati na mene – rekao je za HRT.

Na pitanje ima li Sud legitimitet izabrati novog suca ako Hrvatska to ne učini za 15 dana, rekao je:

–  Sam sud nema legitimitet, no procedura o odustanku arbitraže je vrlo komplicirana pa bi prekidanje suđenja trebalo jako dugo trajati. S obzirom na stav Europske komisije koja traži nastavak procesa, vjerujem da će zbog svih tih razloga ipak doći do imenovanja suca od strane Suda – rekao je Vukas.

Suci arbitražnog vijeća do kraja ljeta trebali su dati mišljenje o nacrtu, a u prosincu je trebala biti proglašena presuda.

– Ne mogu govoriti o detaljima, ali mogu reći da je Sud imao namjeru Hrvatskoj oduzeti dio mora – rekao je Vukas.   

>> Kontaminirana arbitraža: Amerika 
uz Hrvatsku

Komentara 73

Avatar Dančo
Dančo
23:32 30.07.2015.

srećom pa je SAD uvijek na našoj strani kad jalova i troma europa zakaže, tako je bilo i kad smo organizirali sad već jubilarnu traktorijadu

BR
Branko102
23:15 30.07.2015.

Arbitražni sud smrdi po korupciji na sve strane.Slično kao i FIFA.Francuski rođaci se guraju među prvima za mito.Sad je pitanje koliko su Janezi planirati potrošiti.Oni koji su snimali slovenskog suca u prekršaju,mogli bi imati i informacije o korumpiranim sucima.

AR
aristip
23:31 30.07.2015.

Mislim da je sada svima jasno da je već pri potpisivanju arbitražnog sporazuma europska komisija Sloveniji tajno obećala dio hrvatskog teritorija zato sada i inzistira na nastavku arbitražnog postupka unatoč svim dokazima o teškoj korupciji i malverzacijama. Mislim da bi i Neven Mimica trebao postupiti časno kao i Vukad i ograditi se od stava Europske komisije ali on to, da sačuva plaću od 20 tisuća eura, vjerojatno neće učiniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije