Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budiša za HTV

Budiša: Praćen sam u operaciji "Cash" za hvatanje Gotovine

budiša
Antonio Bronić/PIXSELL
21.03.2011.
u 23:54

Budiša je podržao i istrage komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata

Dražen Budiša u HTV-ovoj emisiji "Lica nacije" otkrio je da je praćen u u tajnoj policijskoj operaciji "Cash" za hvatanje generala Ante Gotovine.

- Praćen sam zbog Gotovine, a sjedio sam u Račanovoj vladi kao koalicijski partner. Prvi put govorim o operaciji Cash u kojoj su prema zahtjevu britanskog ministra MacShanea i haaške tužiteljice Carle del Ponte pratili mene da bi uhitili Gotovinu - rekao je Budiša i dodao da mu je to potvrdio tadašnji ravnatelj policiije SDP-ovac Ranko Ostojić. Budiša očekuje oslobađajuću presudu za haaške generale jer "hrvatski narod nikad neće prihvatiti da je država nastala na zločinačkom pothvatu". 

Budiša je na pitanje Branimira Bilića potvrdio da će se natjecati na predstojećim izborima, ali ne kao nositelj liste nego samo kao član HSLS-a. 

- Izbori će biti najesen, nikako prije ljeta u kojem očekujemo dobru turističku sezonu. Kasno je za promjenu izbornog modela, ali ovaj model se mora mijenjati jer daje ovlasti vodstvima stranaka, a ne građanima - kazao je Budiša koji se zalaaže za tip "otvorenih lista" u kojima birači mogu birati osobe, a ne stranke. 

Budiša je podržao i istrage komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata. Smatra da se moraju procesuirati svi zločini u kojima su nevini ljudi ubijani bez presude i suda.  

- Manolić i Boljkovac su zaslužni za stvaranje države, ali i zakon se mora poštivati. Zasluge nikoga ne mogu spasiti - rekao je Budiša.

Ključne riječi

Komentara 470

OB
-obrisani-
12:30 22.03.2011.

. . ....Da je Franjo ziv nebi bili u EU, bili bi jednako ili vise opljackani, obala bila bi rasprodana za 7 kuna bi i dalje dobijali 1 euro, turisticke sezone bi bile jednako (ne)uspjesne, . .da je franjo ziv sad bi bio u haagu:............:)).. . .. na kartanju sa ostalima....!!!!..gdje mu je i mjesto, sa kolegom karadzicem.. . .

OB
-obrisani-
19:33 22.03.2011.

. . .da se bar Budiša hoće uključti u HDZ i njima napraviti isto što i HSLS-u.... . .

OB
-obrisani-
12:25 22.03.2011.

22.03.2011. u 12:17h Rambo 4 je napisao/la: gledal sam sinić Budušu.....pa uopče nekužim kaj je njemu....pratili su ga....pa kaj ..pa pratili su ko zna koga........kak on zna koga su još osim njega pratili . pa imali su sigurno razloga......jooooj..heba te .....pa kak je tak....bedast.... .......................................................................................................................... mozda tajna sluzba iz vrapca prate i tebe..ili su to neki drugi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije