Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedočila na sudu

Bucka: Kazalište nije obrt, najam plaćamo po cijeni kao i Histrioni

'18.04.2012. Opatija - Dorucak s glumcima sudionicima 1. FEN-a, festivala nezavisnih kazalista odrzanog u Ugostiteljskoj skoli u Opatiji. Vitomira Loncar Photo: Nel Pavletic/PIXSELL'
'Nel Pavletic/PIXSELL'
11.10.2012.
u 19:34

Direktorica Male scene tužila je za klevetu i uvredu Zvonka Makovića jer ju je u kolumni prikazao kao marginalnu umjetnicu

Glumica, producentica i direktorica kazališta Mala scena Vitomira Lončar ovaj je tjedan u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu svjedočila o tome zašto smatra da ju je povjesničar umjetnosti Zvonko Maković, aktualni predsjednik Odbora za kulturu Gradske skupštine, oklevetao i uvrijedio.

Maković ju je u kolumni, navodi se u tužbi, diskreditirao kao neovisnu kulturnu radnicu i prikazao je kao marginalnu umjetnicu. Napisao je i da je kazalište Mala scena, koju je V. Lončar osnovala sa suprugom Ivicom Šimićem, obiteljski obrt te da od Grada ubire milijune kuna, što je ona negirala u svjedočenju.

– Mala scena najstarije je kazalište u RH osnovano po privatnoj inicijativi za djecu i mlade i nije obrt, nego umjetnička organizacija, a suprug i ja smo umjetnici sa statusom samostalnih umjetnika. Više od 30 godina bavimo se umjetnošću – kazala je.

Negirala je Makovićeve optužbe da Mala scena ima povlašten najam prostora jer najam kvadratnog metra plaćaju po istoj cijeni kao i Histrioni.

>>Grad uzvraća Vitomiri Lončar: Više nepravilnosti nađeno u Maloj sceni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije