Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješenje problema

Bruxelles ponudio kompromisni prijedlog pečata kosovske carine

kosovo (1)
Reuters/Pixsell
01.09.2011.
u 08:25

Carinski pečat s natpisom "Carina Kosovo" Beograd može tumačiti kao carinu južne pokrajine, a Priština kao carinu neovisne države

Na pomolu je rješenje problema oko pečata kojim će se ovjeravati carinski dokumenti na graničnim prijelazima između Kosova i Srbije jer je Beograd odbijao mogućnost da na pečatu stoji "Republika Kosovo", amblem, grb ili zastava Kosova. U petak u nastavku pregovora Beograda i Prištine na stolu administracije u Bruxellesu će se naći prijedlog pečata, na kojem će stajati ”Carina Kosova” i to će biti ponuda za pregovarače Beograda i Prištine – doznaju Večernje novosti iz svojih pouzdanih diplomatskih izvora unutar EU.

Prema očekivanjima Europe, objašnjavaju Novosti, tako bi se mogao postići kompromis s obzirom na to da bi obje strane mogle naziv tumačiti na svoj način – za Srbiju bi to bila carina južne pokrajine Kosovo, a za Albance carina neovisne države Kosovo. 

– Na prijedlogu pečata nije napisano ”republika”, niti se na njemu nalazi bilo kakav amblem, zastava ili grb Kosova. Idejno rješenje dostavili smo svima. UNMIK ga je u načelu prihvatio kao statusno neutralno, s njim se, doduše nevoljko, preliminarno složila i Priština, pa očekujemo da takvo rješenje bude prihvatljivo i za Beograd – kaže izvor iz Bruxellesa.

Komentara 30

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
07:42 02.09.2011.

- Najnovija Buxelleska glupost ! Ako netko ima carinski pečat onda je on država, sve ostalo je magla

TH
thekurcula
09:16 01.09.2011.

Pa šta ima oni da pitaju Beograd kad je Kosova nezavisna država!!? Ili ipak nije?

OB
-obrisani-
15:12 01.09.2011.

Jos malo i eto RS u sastavu Srbije....A vama ostaje celi ostatak Bosne plus muftija Ceric....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije