Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RECIPROCITET

Brunej ukinuo vize za hrvatske državljane

putovnica
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
14.04.2016.
u 14:40

Europska komisija je srdačno pozdravila tu odluku, kojom je postignut potpun reciprocitet viznog režima s Brunejem

Brunej, država koja je do sada zahtijevala od državljana Hrvatske da za ulazak u tu zemlju imaju vize, poslušala je Europsku komisiju i ukinula vize Hrvatima. Brunej je tako odgovorio na isto ono traženje reciprociteta u viznim režimima koje Bruxelles zahtijeva i od SAD-a u slučaju Hrvatske.

Po načelu zajedničke vizne politike EU, ako država u roku od 24 mjeseca ne korigira nepostojanje reciprociteta, EU može suspendirati viznu liberalizaciju za državljane tih država, odnosno uvesti protumjere - vize za ulazak u EU. Europska komisija je srdačno pozdravila tu odluku, kojom je postignut potpun reciprocitet viznog režima s Brunejem, kažu iz Bruxellesa.

>> Zbog Hrvata EU će uvesti vize Amerikancima, Kanađanima...?

>> 'Borimo se za ukidanje američkih viza za Hrvate, ali ne želimo narušiti odnose sa SAD-om'

Komentara 5

VR
Vojislav_Radakovic
15:00 14.04.2016.

Hura! No ostala ogranicenja ostaju...

Avatar naroz
naroz
18:56 14.04.2016.

Eeeee sada mogu mirno spavati znajuci da za tamo netreba vize, samo mi je ostala jos jedna drzava I to je Mongolija

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
15:28 14.04.2016.

Brunej ukinuo vize za hrvatske državljane i sada se sa domoljubnim nestrpljenjem očekuje da isto urade i Sierra Leone, Kurdistan, Miamar, Čad i Isis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije