Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEKOM POSJETA

Brojne vještine ruskog predsjednika: Putin pucao iz snajpera u centru za obuku mobilizanih Rusa

Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL/Twitter screenshot
1/5
21.10.2022.
u 10:27

Pucanje iz snajpera tek je jedna u nizu Putinovih vještina - državne su televizije i ranije snimale predsjednika kako je u lovu, kupa se u ledenoj vodi, trenira borilačke vještine...

U novoj epizodi prikazivanja Putinovih vještina, ruski je predsjednik jučer zapucao iz najnovijeg razvijenog snajpera i to tijekom posjeta centra za obuku u ruskoj regiji Razan.

U crnoj odjeći sa zaštitnim slušalicama za uši i zaštitnim naočalama, Putina je snimila državna televizija ispod mreže kako puca iz ruske snajperske pušte SVD i to u mete koje su bile udaljene 300-tinjak metara. 

Uz njega je bio i ministar obrane Sergej Šojgu, a na snimci je prikazan i službenik u civilu koji je nosio sa sobom takozvanu 'nuklearnu nogometnu loptu' - kovčeg u kojem se nalaze svi kodovi kojima je moguće izvesti nuklearni napad iz daljine, prenosi Daily Mail.

Šojgu je ruskog predsjednika tijekom posjeta izvijestio o obuci vojnika koji se tamo nalaze. Inače, u tom centru za obuku trenutno se nalaze Rusi koji su u najnovijoj turi mobilizirani za rat u Ukrajini.

Iako nije potvrđeno, drugi službenik koji je hodao uz Putina također je nosio sa sobom kovčeg, ali u kojem bi se mogli nalaziti svi lijekovi koji su potrebni ruskom predsjedniku.

U jednom trenutku Putin je snimljen i kako razgovara s mobiliziranim muškarcima koji su stigli tamo 7. listopada te ih je pitao ''osjećaju li se kao da su im se vratile vještine'', na što su muškarci odgovorili potvrdno.

Pucanje iz snajpera tek je jedna u nizu Putinovih vještina - državne su televizije i ranije snimale predsjednika kako je u lovu, kupa se u ledenoj vodi, trenira borilačke vještine...

>> VIDEO Rusi masovno dolaze u Srbiju, cijene najma u Beogradu i Novom Sadu otišle u nebo: 'Ne pitaju za cijenu'

Komentara 33

VE
VelikiPerica
11:03 21.10.2022.

Tako je i Karađić paradirao sa puškom iznad Sarajeva pa je nakon toga postao Dabić

ZU
Zujim
11:54 21.10.2022.

Srbi su vec stigli, cim se NJEGOVO ime spomene u valovima nadolaze ovdje.

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
12:59 21.10.2022.

Jel to jos cini na bijelom konju. I naravno bez kosulje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije