Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drago prgomet:

'Brojke iz popisa uobličit će budućnost Hrvata u BiH'

'03.05.2012., Trg zrtava fasizma 4, Zagreb - U sredistu HDZ-a Drago Prgomet i Milan Kujundzic predali su zahtjeve za kandidaturu za predsjednika stranke i zamjenika predsjednika. Photo: Sanjin Strukic
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
19.09.2013.
u 20:24

Prema njegovim riječima, položaj naših sunarodnjaka u BiH iz mnogih razloga mora predstavljati prioritet hrvatske vanjske politike.

–Popis stanovništva koji se nakon 22 godine održava u BiH od iznimne je važnosti za sve Hrvate u toj zemlji. Nije bitno pokazati samo nacionalno opredjeljenje, nego i privrženost zemlji – rekao je Drago Prgomet, zamjenik predsjednika HDZ-a, na javnoj tribini namijenjenoj izbjeglim Hrvatima iz BiH u Slavonskom Brodu.

On je dodao kako će brojke dobivene popisom koji će se održati od 1. do 15. listopada uobličiti budućnost hrvatskog naroda u BiH. Prema njegovim riječima, položaj naših sunarodnjaka u BiH iz mnogih razloga mora predstavljati prioritet hrvatske vanjske politike.  

>> HDZ navodi Hrvate rođene u BiH na popis stanovništva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije