Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strmoglavi pad
Povratak na članak

Broj transplantacija pao za alarmantnih 40 posto

Hrvatska udruga bolničkih liječnika upozorava kako je drastičan pad broja presađenih organa još jedna potvrda sveopće neorganiziranosti i improvizacije u vođenju zdravstvenog sustava

Komentari 12

DS
dino_saur
22:51 21.04.2014.

to je nama naša kukuriku vlada dala! užas! jedva čekam izbore!

VL
KA
kafka
22:50 21.04.2014.

To je i bio cilj Ministarstva - smanjiti troškove zdravstva.

VL
DO
doktorica
07:15 22.04.2014.

zašto nas to ne čudi?!

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
09:09 22.04.2014.

..."Komentirajući izmjenu pravilnika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) o pomagalima, na temelju koje će osobe s oštećenim sluhom i roditelji djece sa slušnim problemima morati sami plaćati skupe baterije za slušne aparate, rekao je da je o tome zatražio izvješće. Složio se da treba pomoći osobama s posebnim potrebama te rekao da "to treba riješiti"."... (dio članka...)

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
09:03 22.04.2014.

...neće biti nijedna kada im se dozvoli izlazak iz državne riznice...

VL
OS
osica
11:48 22.04.2014.

"nije moguće - sve kasni samo 18 dana"

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
09:10 22.04.2014.

Javna rasprava - DA - o master planu, financiranju ZZ, raspolaganju sredstvima, upravljanju, kriterijima... strategiji razvoja zdravstvenog sustava... zdravstvenom osiguranju, izlasku iz državne riznice, sustavu kontrole, načinu raspolaganja s 23.000.000.000 kn, ovlastima, nadzoru, sudjelovanju pacijenata u plaćamju ZZ, pravima, dužnostima, obvezama... zdravlju...

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
09:04 22.04.2014.

..."Međutim, mirovina je samo jedan dio sustava nužnog za sigurnu budućnost. Na drugoj strani je sustav zdravstva koji će se stubokom promijeniti najkasnije do 1.siječnja 2015. Proces izdvajanja HZZO-a iz državne riznice je započeo, a ravnatelj Zavoda Siniša Varga tvrdii da su tehnički i administrativno spremni i da ih do konačnog koraka čeka još samo dogovor o financijskim odnosima. - Naša inicijativa je da HZZO bude osnivač dioničkog društva koje bi provodilo djelatnost dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja pod kontrolom Hanfe. To će donijeti boljitak HZZO-ovu sustavu zbog transparentnijeg prikaza financijske strukture – istaknuo je Varga i pojasnio da standard zdravstvenog osiguranja u europskim zemljama uključuje razgraničenje prihoda od doprinosa; one nastale plaćanjem pacijenata iz vlastita džepa te prihode od dodatnih osiguranja, što namjerava učiniti i HZZO." (dio članka VL)

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
09:06 22.04.2014.

..."Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Siniša Varga najavio je da će se na konferenciji "Zdrava i sigurna budućnost - kako je osigurati" detaljnije govoriti o restrukturiranju obveznog zdravstvenog osiguranja u moderno osiguravajuće društvo. Po tom modelu, HZZO bi bi osnovao dioničko društvo za djelatnost dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja pod kontrolom Hanfe, što će osigurati transparentniji prikaz financijske strukture HZZO-ovga sustava." (dio članka...)

VL
NV
novo vriijeme
22:39 21.04.2014.

Transplantacije nisu ni približno tako uspješne kako su se prikazivale i kada smo bili pri vrhu EU. Slab standard koji je omogučavao puno donora nemože se proglasiti uspjehom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.