Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEKING UVEO ''PERIOD HLAĐENJA''

Broj rastava u Kini pao 70 posto zbog novog zakona

Yuyuan Tourist Mart in Shanghai, China
Foto: Rafael Ben-Ari/Newscom/PIXSELL
1/4
18.05.2021.
u 18:43

Mnogi se pitaju je li broj razvoda opao zato što su se parovi ohladili, smirili i shvatili da se vole ili zato što je brakorazvodni postupak sada znatno otežan

Broj razvoda u Kini opao je više od 70 posto u prvom tromjesečju ove godine nakon što je na snagu stupio kontroverzni zakon na osnovi kojeg se parovi najprije moraju malo “ohladiti” pa tek onda razvesti.

U prva tri mjeseca ove godine registrirano je 296 tisuća razvoda, mnogo manje od 1,06 milijuna u istom razdoblju lani.
U pokušaju da se izvuku iz demografske krize, kineska je vlada počela promovirati tradicionalne obiteljske vrijednosti i brak, a obeshrabrivati razvode.

Prema zakonu, bračni parovi koji su pristali na sporazumnu rastavu moraju počekati 30 dana prije njezina zaključenja. Nakon tog perioda moraju se ponovno pojaviti u uredu koji odobrava rastavu kako bi je finalizirali.

Najava uvođenja razdoblja “hlađenja” izazvala je bijes javnosti, osobito žena, a mlade dodatno učvrstila u stavu da brak treba izbjegavati, piše Guardian.

Mnogi se pitaju je li broj razvoda opao zato što su se parovi ohladili, smirili i shvatili da se vole ili zato što je brakorazvodni postupak sada znatno otežan i što parovi često ne mogu dobiti termin za ročište.

 

Žena rodila u snu: “Moja kći praktički se rodila samostalno”

Ključne riječi

Komentara 2

IJ
istina_____jako____boli
20:14 18.05.2021.

Naj sigurniji nacin da nikad ne dodje do rastave braka je da nikad ni ne udjes u brak.

SI
sisavac
06:50 19.05.2021.

svijet je u strahu od drastičnog opadanja broja kineza, vidimo... narod koji ima kontinuitet 5.000 godina i samo raste, je pred izumiranjem, a..? čitajući američke prognoze demografa, kina samo što neće imati manje stanovnika od japana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije