Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Broj autistične djece u SAD-u porastao za 78 posto od 2000.

Imamo epidemiju autizma u Sjednjenim Američkim Državama, izjavio je jedan neimenovani odvjetnik
29. ožujka 2012. u 17:28 12 komentara 313 prikaza
Autizam
Foto: Reuters/PIXSELL

U posljednjih dvanaest godina u SAD-u se rađa čak 78 posto više autistične djece negoli prije, procjena je Centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Statistika kaže da je jedno od 88 djece autistično, a poremećaj više pogađa dječake pa svaki 54 ima neki oblik autizma, navodi CNN.

Znanstvenici još uvijek tragaju za uzrokom naglog povećanja broja djece s autizmom. Dok neki porast broja autističnih osoba pripisuju boljoj i sistematičnijoj dijagnozi, mnogi napominju da su mogući uzroci još uvijek u sferi pretpostavki koje se tek trebaju istražiti.

– Bolja dijagnoza i svjesnost o poremećaju sigurno su pripomogli lakšem uočavanju poremećaja, no ako govorimo o uzrocima 50 posto toga još uvijek je nepoznato – rekao je jedan znanstvanik.

LJUBAV JE U ZRAKU
Nema više skrivanja! Bruno Petković ljubi bivšu ženu našeg poznatog nogometaša
Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
Grad s milijun srca
Nadomak ruke: Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
  • -obrisani-:

    Znanstvenici još uvijek tragaju za uzrokom naglog povećanja broja djece s autizmom. Dok neki porast broja autističnih osoba pripisuju boljoj i sistematičnijoj dijagnozi, mnogi napominju da su mogući uzroci još uvijek u sferi pretpostavki koje se tek trebaju istražit ........ ... prikaži još! GMO GMO GMO GMO

  • valsabbion:

    GMO , soja , cjepiva,mlijeko , sirevi koje nemaju veze sa mlijekom kao i mnogi drugi prehrambeni artikli koji su cista kemija, zakoni koji odgovaraju samo velikim korporacijama,,,,,,,,,,,,, ma ima toga jos pun kufer,samo kome da se zalis kad je ... prikaži još! ova jadna ljudska civilizacija dozvolila nekolicini ljudi da vladaju i pretvaraju nas u zombije. A vrhunac nisam ni spomenuo ,,,, :-((((

  • otac_domovine:

    Svima koji to žele je jasno da broj autistične djece raste zbog koktela cjepiva koji sadrže previše žive i aluminijevih spojeva (zbog produljenja roka trajanja). To se zna, ali se namjerno ne želi ništa poduzeti. Samo je pitanje dana kada ... prikaži još! će i kod nas to doći.