Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORINUĆE

Brodovlasnik darovao svakom radniku škvera po 300 kuna

porinuće
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
17.04.2010.
u 15:56

Najskuplji i tehnološki najsavršeniji komercijalni brod ikad izgrađen u Brodogradilištu Kraljevica

S navoza brodogradilišta Kraljevica danas je u more porinut brod “Bella Desgagnes”, najskuplji komercijalni brod koji su kraljevički brodograditelji ikad izgradili, usto i tehnološki najsavršeniji pa u Kraljevici očekuju da će biti proglašen brodom godine u svojoj klasi.

Riječ je o brodu dužine 95 metara i nosivosti 1000 tona, s elektro propulzijom, namijenjenom prijevozu putnika, vozila i kontejnera vrijednom 39,7 milijuna eura. Brod će ploviti uz kanadsku obalu u “nemogućim” uvjetima pa je osposobljen za plovidbu u ledu dubine 35 cm. Vlasnik kompanije “Transport Desgagnes” za koju je brod izgrađen, Louis-Marie Beaulien radnicima brodogradilišta, zahvljujući im za kvalitetno odrađeni posao, darovao je ček s iznosom od 7500 eura, što znači da će svaki radnik dobiti po 300 kuna nagrade.

Ovaj brod, rekao je predsjednik uprave Kraljevice Irvin Badurina, trebao bi odrediti budućnost najstarijeg hrvatskog škvera napominjući da je za gradnju plovila istog tipa, za ledene uvjete, zanimanje pokazala kompanija iz Danske koja namjerava graditi šest brodova.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
06:58 18.04.2010.

A naši bi im maznili i to.

OB
-obrisani-
23:06 17.04.2010.

Pokloniti 7.500 eura brodogradilištu koje kupiš za kunu...

LI
libero
21:52 17.04.2010.

darovao je ček s iznosom od 7500 eura................. Ajme što smo dočekali, da je 7500 eura puno i za brodogradilište.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije