Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uplovit će u Loru

Brodovi NATO skupine posjetit će HRM u Splitu

brod
Ivo Čagalj/PIXSELL
20.02.2014.
u 15:34

Zapovjedni brodovi NATO skupine, koji su sastavni dio njemačke i talijanske ratne mornarice - FGS ''Rhein“ i ITS "CHIOOGGIA", boravit će u posjetu HRM-u i gradu Splitu sve do 24. veljače

U splitsku luku Lora sutra će uploviti dva broda Stalne skupine NATO protuminskih brodova 2.

Zapovjedni brodovi NATO skupine, koji su sastavni dio njemačke i talijanske ratne mornarice - FGS ''Rhein“ i ITS "CHIOOGGIA", boravit će u posjetu HRM-u i gradu Splitu sve do 24. veljače, priopćava MORH. Zapovjednik skupine je kapetan fregate Matthias Seipel. U sklopu posjeta brodova NATO skupine predviđena je provedba protuminskog pretraživanja, u kojoj će sudjelovati i pripadnici Hrvatske ratne mornarice.

Zapovjedništvo Stalne skupine NATO protuminskih brodova 2 je na rotacijskom principu, a određuje se među državama čiji brodovi ulaze u sastav formacije. U ovoj rotaciji sastav skupine čine još dva broda: FGS Weilheim, koji je sastavni dio njemačke ratne mornarice i brod ratne mornarice Ujedinjenog kraljevstva, HMS Brocklesby. Stalna namjenska skupina protuminskih brodova SNMCMG2 djeluje pretežno u Sredozemnom moru, kao jedinstvena cjelina, neovisno radi li se o vježbama ili ratnim operacijama.

>>Vojnim helikopterom prevezli novorođenče iz Dubrovnika u KBC Split
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije