Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati istrage

Brodovi izgorjeli zbog tehničkog kvara na slovačkom plovilu

požar (1)
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
16.04.2010.
u 09:48

Zasad nije utvrđena materijalna šteta u požaru koji je usput zagadio more i okoliš marine.

ŠIBENIK - Požar u marini Solaris kod Šibenika, u kojem je spaljeno, rastaljeno i potpopljeno devet brodova, a još četiri su nagorjela, izbio je na brodu pod zastavom Slovačke, kako se tvrdi u priopćenju iz PU šibensko-kninske. Višednevna istraga nakon vađenja izgorenih brodskih podrtina s dna marine tako je rezultirala obrazloženjem o "tehničkom kvaru".

>>Sreća da je bilo kišovito, jer bi se osim brodova zapalile i kuće

- Dovršenim očevidom utvrđeno je da je u požaru u potpunosti izgorjelo ukupno 9 plovila, dok su 4 plovila oštećena, a nadalje je utvrđeno da je centar požara na plovilu koje je imalo zastavu Slovačke, a uzrok požara je tehnički kvar na instalaciji napona 220 V u predjelu komandno-upravljačke ploče navedenoga plovila. Nastala šteta utvrdit će se naknadno - obavještavaju iz šibenske policije.

Vatra koju su vatrogasci gasili tri sata u noći s ponedjeljka na utorak načinila je veliku štetu, a proizvela je i zamjetno zagađenje mora i okoliša oko marine. Među potonulim brodovima je i plovilo koje su šibenske vlasti koristile za povremeno odvoženje potrepština za starije stanovništvo na otocima Zlarinu, Kapriju, Prviću i Žirju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije