Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spas brodogradilišta

Brodosplit spašen! Bruxelles prihvatio plan restrukturiranja

'Split.Hrvatska.19.03.2010. Brodogradiliste Brodosplit.Radnici pogledima ispracaju posljednji u seriji od osam trajekata za Jadroliniju,tijekom posjeta premijerke jadranke Kosor i clanova vlade i svec
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
25.02.2011.
u 20:01

Škverani već sutra mogu početi gradnju brodova. Potpisani su predugovori za 9 brodova

Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita, izjavio je da je Bruxelles prihvatio plan restrukturiranja splitskog brodogradilišta, što zapravo znači da je skinuta zabrana ugovaranja novih poslova.

– Napokon dobra vijest za splitske brodograditelje koji ovog vikenda mogu spavati mirno jer sada je jasno da će raditi i zarađivati svoju plaću – kazao je Šegvić.

Dodao je da je informaciju dobio iz vrlo pouzdanih izvora. Prihvaćanjem plana restrukturiranja splitski škverani mogu već idućeg tjedna početi raditi na pripremi gradnji novih plovila. Kako se neslužbeno doznaje, Brodosplit u ladici ima pripremljene predugovore za gradnju devet brodova. Skidanjem zabrane ugovaranja novih poslova koju su uporno tražili sindikalisti i radnici otpadaju najave organiziranja velikog prosvjeda i izlaska škverana na ulice.

Neslužbeno doznajemo da je u Brodosplitu već započela narudžba lima za brodove. No, još će dio brodograditelja biti na čekanju dok poslovi ne krenu "punim zamahom". Do kraja ovog mjeseca uprava je najavila da će na čekanje biti poslano ukupno 286 radnika. 

Komentara 18

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
08:37 26.02.2011.

Stiže li Jadranka da se Nasmije i pokaže zubiće ? Uložila je ogromne napore i tako dalje i tako dalje

AB
abendblatt
20:22 25.02.2011.

Ne treba se bojat za radna mjesta , ako ce se radit 8 sati efikasno, onda je profit siguran, ali ako je svaki drugi na \"bolovanju\", svki radi od 8 placenih sati dnevno samo2-3sata, onda ce pogodjena cjena broda odd na primjer 100 mil dolara , biti 120 mil.

EL
elfenomeno77
21:26 25.02.2011.

privatizacija brodogradilista je jedina moguca opcija za spas svih brodogradilista i treba se po hitnom postupku zavrsiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije