Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog birokracije

Brođanin prevozi šljunak na Mars te lansira rakete i satelite

Petar Bašić (1)
Ivica Galović/Pixsell
13.09.2010.
u 22:12

Kada sam već širio registraciju tvrtke, onda sam je proširio na gotovo sve što se nudilo po nacionalnoj klasifikaciji, kaže Bašić

Bude li vam ikad zatrebalo prevesti šleper paštete do Mjeseca ili poželite li odbaciti nekoliko kubika šljunka do Marsa, ne trebate se zaputiti da NASA-e, već u Slavonski Brod. Naime, upravo ondje registrirana je prva hrvatska tvrtka koja u popisu svojih djelatnosti ima i lansiranje raketa i satelita te svemirski prijevoz robe i putnika.

– Trenutačno još nemamo niti jednu letjelicu, no ako treba, sve organiziramo – kaže Petar Bašić, povjesničar i vlasnik tvrtke Activ d.o.o.

Naravno, Activ se u stvarnosti ne bavi svemirskim letovima ili transportom, već je ta registracija nastala kao ironija na birokratske propise koji prate svakodnevno poslovanje poduzeća u Hrvatskoj. Kako je Activ upravljao slavonskobrodskim kupalištem, bio je registriran i za ugostiteljsku djelatnost, no kada je Bašić odlučio uz bazene prodavati sladoled, morao je doregistrirati tvrtku. Tada je registraciju proširio na sve što mu je palo na pamet.

– Kada sam već širio registraciju tvrtke, onda sam je proširio na gotovo sve što se nudilo po nacionalnoj klasifikaciji. Nisam mogao vjerovati kada sam na popisu naišao na djelatnost svemirskog prijevoza roba i putnika, te na lansiranje raketa i satelita – objašnjava Bašić.

Ključne riječi

Komentara 12

HE
hellbani
22:30 13.09.2010.

jel se moze prijavit i krada gradana. namjestanje izbora, itd itd., ili za to treba posebna dozvola iz sabora

GR
gromCH
23:01 13.09.2010.

birokracija..................gdje spada sladoled..........stvarno smo zaostali kao hrvatske zeljeznice itd. Vozimo se 20km/h a drugi 300km/h ....................kasnimo,kasnimooo,kasnimo00,kasnimo.........................................................i kasnicemo (u svemu)

OB
-obrisani-
22:29 13.09.2010.

Prije 7 mjeseci otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije