Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plima u Zadru
Povratak na članak

Brodice iz uvale Jazine umalo završile na parkingu uslijed velike plime

Zbog velike plime došlo je do izlijevanja mora preko ruba obale, a more se izlilo i na INA-inoj benzinskoj postaji koja je također bila pod morem prije dva mjeseca

Komentari 4

SR
Sime Raljevic
05:19 20.02.2010.

Sjor PAAR di si,pa nema dugo da si govorio o oseki(140m). Bilo bi lipo da das OBJASNJENJE ! BOYERO!

VL
OB
-obrisani-
06:28 20.02.2010.

Kalmetacity...

VL
OB
-obrisani-
06:16 20.02.2010.

Opet Zadar!

VL
VI
Vito
08:44 20.02.2010.

Malo prave plime nije na odmet. Postoje mjesta gdje je plima i 12 metara visoka. Sjetite se da je prije samo oko 2.000 godina jadransko more bilo niže za cijeli jedan metar (1m). Veneciju sad spašavaju hidrauličkim branama kako nee bi nadolazeče povišenje Jadranskog mora preplavilo grad sve višim i učestalijim plimama. No, plima očito još nije opasna, jer nije ušla u Dioklecijanovu palaču. Koliko je vidljivo na slici, prvo će morati podignuti obalu za tih dvadesetak centimetara. Ako to ne naprave, vremenom će taj, na slici potopljen, dio obale jednostavno otpasti zbog neodržavanja, što je vidljivo i na travi uz rubnjak.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.