Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neuspjeli projekt

Brodić rutu preko Atlantika okončao samo nakon 6 milja

'Brodica 79,90 kn_2'
''
28.11.2012.
u 20:54

Bivši znanstvenik NATO-a pune je četiri godine gradio brodić - igračku koja bi mogla premostiti obale Atlantika. No put je krenuo po zlu...

Današnji dan dugo će pamtiti britanski umirovljeni znanstvenik Robin Lovelock čiji je brodić -igračka doživio pravi debakl na putu preko Atlantika.

Naime, taj je 65-godišnji pustolov i entuzijast posljednje četiri godine, s djetinjim oduševljenjem i predanošću, gradio svoj brodić Snoopy Snoop, uvjeren da će igračaka postati prvi tip takvog plovila koje će bez navigacije s kopna uspjeti premostiti obale Atlantskog oceana. Daily Mali piše da je bivši znanstvenik NATO-a na Snoopyjevu palubu ugradio solarne ploče za napajanje GPS prijemnika, malog računala i kotrolora jedra i kormila.

Krećući se maksimalnom brzinom od tri čvora, Snoopy Snoop je u 10.30 sati iz Berkshirea započeo putovanje dugo 3600 nautičkih milja. Lovelock je sve do 17.45 sati na svom laptopu pratio tijek putovanja, a tada je uslijedio šok. Preveliki valovi počeli su se poigravati s brodićem kojeg su naposlijetku usmjerili prema oštrim stijanama.

Razočarani Lovelock sada pokušava pronaći pomoć i spasiti nasukani brodić te se nada da bi ga uskoro mogao popraviti i ponoviti pustolovinu.

>>Uskoro gliserom po Savi, vožnja buggyjima i let zmajem...

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije