Reforma pravosuđa

Brođani zadovoljni 'vraćanjem' suda, Požežani ogorčeni

Danijel Marušić
Ivica Galović/PIXSELL
26.03.2014.
u 14:57

Mislim da je to bila jedina logična odluka, rekao je brodsko-posavski župan Danijel Marušić

Još uvijek neslužbena objava novoga prijedloga mreže općinskih sudova, prema kojemu bi sjedište umjesto do sada spominjane Požege trebao biti Općinski sud u Slavonskom Brodu, naišla je na različite odjeke. Dok iznenađeni i ogorčeni Požežani pozivaju na hitno reagiranje i djelovanje svojih gradskih i županijskih institucija, u Brodu su zadovoljni.

- Mislim da je to bila jedina logična odluka. Sva utemeljenja i svi argumenti, od povijesnih i zemljopisnih do operativnih i broja predmeta bili su na našoj strani – rekao je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

>> Vinkovci pišu ministru Miljeniću neka ostavi sud u Vinkovcima

Komentara 2

RE
rennes
18:09 26.03.2014.

Ne treba se opuštati i stati s lobiranjem i radom na osiguravanju ostanka općinskog suda u Slavonskom Brodu, jer ne miruju ni požeški lobiji, iako je iz aviona jasno da njihova argumentacija nema puno veze sa zdravom logikom! Slavonski Brod,rod, kao šesti najveći grad u državi, a drugi u Slavoniji mora aktivno raditi na zadržavanju što više institucija na svom teritoriju! Bitno je da Brod kontinuirano radi na lobiranju!

RE
rennes
20:02 26.03.2014.

Drago mi je da su odgovorni u ministarstvu konačno uvidjeli da je jednostavno zdrava logika da središte općinskog suda bude u Slavonskom Brodu, koji je šesti najveći grad u državi, a drugi u Slavoniji! Podređivanje suda u Slavonskom Brodu pod pod sud u Požegi bilo bi čisto nasilje nad zdravom logikom, i jedini presedan kad su u pitanju veliki gradovi u RH, na štetu grada Broda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije