Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Brod 'Lady Mariam' danas se vraća u Albaniju

Arhivska fotografija
import
27.10.2008.
u 12:53

Brod za prijevoz generalnog tereta "Lady Mariam", koji je zbog prodora mora i velika nagnuća jučer u 11.05 sati poslao poziv u pomoć, danas bi trebao isploviti iz dubrovačkog akvatorija prema Albaniji, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Brod se nalazi kod rta Oštro, oko tri nautičke milje od Dubrovnika.

Iz tankova 70-metarskog broda ispumpan je gotovo sav vodeni balast i more, koje je jučer prodrlo u brod, čime se brod pokušava izravnati i dovesti u plovno stanje.

Sanacija se obavlja pod nadzorom inspektora sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Dubrovnik i djelatnika pomorske policije, a u blizini broda nalazi se i brod "Danče" Lučke kapetanije Dubrovnik i tegljač "Alioth" tvrtke Brodospas.

Petero članova posade, koji su jučer prebačeni na brod Danče, danas su vraćeni na brod. Na brodu je u trenutku nezgode bilo ukupno osam članova posade.

Potpuno izravnavanje broda, predviđa se, bit će postignuto prebacivanjem dijela balasta iz brodskih tankova na lijevoj strani u tankove na desnoj strani.

U pomoć brodu jučer su odmah pristigli Lučka kapetanija Dubrovnik, pomorska policija, DVD Gruda i tegljač "Alioth" tvrtke Brodospas.

Brod je plovio na putu iz Drača u Veneciju, a u trenutku nezgode na brodu nije bilo nikakvog tereta. U brodskim spremnicima nalazi se devet tona lakog dizela.

Ova nezgoda nije prouzročila onečišćenje morskog okoliša, navodi se u priopćenju.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije